Robert Half ondersteunt non-profitorganisaties met teambuilding

Geplaatst door Robert Half op 14/03/2017

Wat als je een teambuilding koppelt aan een maatschappelijk project? Dan oogst je drie keer succes: je zet het sociaal engagement van je bedrijf in de kijker, biedt een helpende hand aan non-profitorganisaties én geeft je medewerkers de kans om – op een totaal andere manier dan ze gewoon zijn – het verschil te maken en daar voldoening uit te halen. Bij Robert Half vulden we onze teambuildingactiviteiten recent nog op deze manier in. Tot grote tevredenheid van de medewerkers.

Tijd investeren

Voor non-profitorganisaties die actief zijn in de sociale sector, is tijd vaak een interessantere investering dan geld. Want met helpende handen creëer je meteen impact, terwijl een financiële investering meestal pas op lange termijn écht zichtbaar wordt. Daarom koos Robert Half ervoor om, in samenwerking met Time 4 Society zijn medewerkers een dag lang hun tijd en inzet te laten schenken aan vijf verschillende maatschappelijke projecten:

  • Het Blauwe Kruis: een vzw die zich nationaal inzet voor dierenwelzijn en milieubescherming. De vereniging staat bekend om haar asielen en opvangcentra voor verwaarloosde of ongewenste dieren.
  • Natuurpunt Affligem – Liedekerke: een lokale afdeling van Natuurpunt. Een klein team van vrijwilligers is verantwoordelijk voor het onderhoud van drie natuurgebieden (in omvang variërend van 10 tot 50 hectare).
  • The Healing Horse: een unieke organisatie gespecialiseerd in hippotherapie (therapie met behulp van paarden) voor kinderen en volwassenen met een beperking.
  • Beschut Wonen Primavera: voorziet huisvesting en begeleiding voor volwassenen met psychiatrische problemen.
  • Woonzorgcentrum Hof Ter Beek: verleent residentiële thuiszorgdiensten aan 65-plussers.

De helpende handen van 70 Robert Half-medewerkers staan gelijk aan 140 helpende handen of 280 uren ten dienste van de dagelijkse werking van deze organisaties. Dat is het equivalent van één voltijdse medewerker gedurende 7 weken ter ondersteuning van de non-profitsector in de omgeving van het bedrijf.

Al die helpende handen waren meer dan welkom. Zo genoten de bejaarden uit Hof Ter Beek met volle teugen van hun uitstapje met kersverse begeleiders-voor-een-dag en waren onze medewerkers op hun beurt enthousiast over het warme onthaal dat hen overal te beurt viel.

Teambuilding: tevreden medewerkers

Dat een teambuilding koppelen aan maatschappelijk engagement wérkt en voor tonnen voldoening zorgt, bleek uit de positieve reacties van de Robert Half-medewerkers die eraan deelnamen. Een greep uit de reacties:

“Ik denk dat de senioren een leuke namiddaguitstap hebben gehad. Toen ik merkte dat de dame die ik begeleidde heel erg blij was dat ze het tuincentrum kon bezoeken en ze mij daar meermaals voor bedankte, gaf me dat erg veel voldoening.”

“Het was fijn om een steentje bij te dragen aan dit project. De natuur wordt vaak over het hoofd gezien en het is mooi om te zien dat er nog organisaties zijn die instaan voor het behoud en onderhoud van natuurgebieden.”

“De mensen van de organisatie waren oprecht dankbaar voor onze hulp en ze hebben dit ook meermaals uitgedrukt. Tof om dit samen met collega’s te doen!”

Teambuilding als onderdeel van people management

Dat de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers cruciaal is voor het succes van uw organisatie staat buiten kijf. Een sterke peoplemanagement-strategie verhoogt dan ook de performantie van uw werknemers én levert op lange termijn concurrentieel voordeel op. Binnen die strategie vervullen ook teambuildingactiviteiten een belangrijke rol. Overweeg dus goed welke activiteiten passen bij uw strategie en de waarden van uw organisatie.

Meer blogposts...