10 manieren waarop een rekruteringsbureau je aan een nieuwe job helpt

Geplaatst door Robert Half op 09/01/2019

Heb je moeite met het vinden van een nieuwe job? Krijg je maar geen antwoord van de bedrijven waarbij je solliciteert? En krijg je wel een antwoord, begint dat dan standaard met ‘Bedankt voor je mail, maar …’?

Als het antwoord op eender welke van bovenstaande vragen ‘ja’ is, dan heb jij nood aan gespecialiseerde hulp.

Op je eentje werk zoeken kan heel tijdrovend zijn, om nog maar te zwijgen over de mentale impact. Maar schakel je een ervaren rekruteringsbureau als Robert Half in, dan trek je gewapend naar de oorlog. Laat die concurrentiële arbeidsmarkt maar komen.

 

Vind een job voor mij!

Een recruiter kan als tussenpersoon met HR-managers fungeren, inside-informatie over de sector met je delen maar ook toegang geven tot hulpmiddelen die je helpen bij de jacht op een job. Of hij leert je hoe je zaken als een cv en motivatiebrief opstelt (en er effectief resultaten mee boekt).

Dit zijn 10 manieren waarop een gespecialiseerd rekruteringsbureau je aan een nieuwe job helpt:

 

1. Voorsprong op andere kandidaten

De recruiters van Robert Half kennen de arbeidsmarkt in jouw sector vanbinnen en vanbuiten. Ze weten perfect welke bedrijven op zoek zijn naar nieuw talent of op het punt staan uit te breiden. Ook wanneer er nog geen vacatures gepubliceerd staan.

Zijn (of komen) er jobs vrij die jou op het lijf geschreven zijn, dan is een recruiter dikwijls de uitgelezen persoon om je voorsprong te geven op andere kandidaten.

 

2. Persoonlijk advies

Onze recruiters hebben professionele ervaring in jouw vakgebied. Ze delen dus jouw passie voor je job. Registreer je bij Robert Half en je staat meteen rechtstreeks in verbinding met een recruiter die maar één missie heeft: jouw ideale job vinden. Stuur gerust al je cv in.

 

3. Pleitbezorger

Het stopt niet bij het verspreiden van je cv. Onze recruiters zijn ook je grootste pleitbezorgers wanneer ze je profiel voorleggen bij HR-managers van mogelijke nieuwe werkgevers. Zij zetten jouw talenten in de spotlights.

 

4. Sector insights

Bij Robert Half voeren we voortdurend onderzoek naar wat er leeft in de sector. En er is ook onze jaarlijkse Salarisgids, waarin je nuttige gegevens vindt (zoals gemiddelde lonen voor jouw job) die je kan uitspelen bij je sollicitatie.

 

5. Een beter cv (= meer kansen)

Het kleinste detail kan het verschil maken tussen een cv die HR-managers aanzet je te contacteren en hun concullega’s die ze verticaal klasseren. Een Robert Half-recruiter helpt je de juiste skills en ervaring voor een specifieke vacature in de verf te zetten. Download alvast onze gratis cv-template zodat je een algemene professionele indruk maakt.

 

6. Meer slagkracht bij je sollicitatie

Zelfs al zijn je cv en portfolio al up-to-date, dan nog kunnen ze vast een final touch gebruiken zodat ze meteen opvallen bij elke HR-manager. Robert Half heeft al het nodige in huis om je hele sollicitatiepakket meer slagkracht te geven.

 

7. Sterkere vaardigheden

Robert Half-recruiters zien meteen welke vaardigheden je nog nodig hebt om je profiel te versterken. Ze voorzien je van online opleidingen zodat jij je cv kan uitbreiden en meer interesse wekt van potentiële werkgevers.

 

8. Waardevolle hulpmiddelen

Op de Robert Half-blog delen we essentiële informatie bij het zoeken van een job. Je vindt er de meest gewilde en best betaalde jobs in jouw sector, alles over trends die invloed hebben op jouw werk en je krijgt er tips voor elke stap naar een nieuwe positie.

 

9. Sollicitatietraining

Je krijgt begeleiding en tips (zowel online als face-to-face) om van je volgende sollicitatiegesprek een succes te maken. Met coaching op maat zul je leren vol zelfvertrouwen over jezelf en je werk te spreken.

 

10. Carrièreboost

Eens je die nieuwe job te pakken hebt, staat Robert Half nog voor je klaar met verdere begeleiding. Je mag rekenen op professioneel advies om je carrière verder te ontwikkelen.

Meer blogposts...