Salarisgids 2019

Alles over hoeveel u verdient of betaalt

Of u nu personeel wil aantrekken of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends: onze Salarisgids heeft het allemaal.

Download nu de Salarisgids voor finance en accounting, administratieve ondersteuning en IT.

 • ontdek wat een job waard is
 • kom meer te weten dan enkel lonen
 • lees bij over de laatste aanwervingstrends
 • ontdek de topjobs in de sector en veelgevraagde vaardigheden
 • Ontdek wat een job waard is
 • Kom meer te weten dan enkel lonen
 • Lees bij over de laatste aanwervingstrends
 • Ontdek de veelgevraagde vaardigheden

Stuur me de Salarisgids

Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor te kiezen.
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor in te vullen.

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Deze waardevolle informatie verzamelden we via onze unieke workplace survey, een onafhankelijke enquête onder 200 Belgische CIO's, 200 Belgische CFO's, 300 Belgische senior managers met aanwervingsbevoegdheid en meer dan 23.000 medewerkers wereldwijd, waaronder 1.000 Belgen. Benieuwd naar de gemiddelde lonen in Luxemburg? Download de Luxembourg Salary Guide.

Extralegale voordelen, incentives en extraatjes: wat is het verschil?

Professionals verwachten niet alleen een basissalaris dat in lijn ligt met wat andere bedrijven aanbieden. Ze willen ook de keuze hebben tussen competitieve extralegale voordelen, incentives en extraatjes.

 • Extralegale voordelen zijn alle vormen van compensaties in natura die onrechtstreeks betaald worden aan een werknemer en niet prestatiegebonden zijn. Voorbeelden: ziekteverzekering, pensioenplannen.
 • Via incentives, zoals geld of andere beloningen, beloont of stimuleert u uitzonderlijke prestaties en boost u de retentie. Ze zijn geen verworven recht, maar wel prestatiegebonden. Voorbeelden: bonussen, awards.
 • Extraatjes (perks) zijn privileges die u bovenop de voordelen en incentives aan werknemers kan toekennen. Voorbeelden: fitnessabonnement, gratis maaltijden.

Hoe u onze salaristabellen moet lezen

Om u te helpen de salarisniveaus voor nieuwe aanwervingen in finance en accounting, administratieve ondersteuning en IT te bepalen, hebben we onderstaande percentielschalen beschreven:

De gegevens in onze salaristabellen vertegenwoordigen het nationale gemiddelde. Pas de gegevens op de tabel dus aan in functie van uw markt.

25e

Voor kandidaten in volle ontwikkeling, voor wie de functie - in een markt met een zwakke strijd om talent - nieuw is.

50e

Voor kandidaten met gemiddelde ervaring en voldoende vaardigheden voor de job. Dit voor een gemiddeld complexe functie of in een markt met matige strijd om talent.

75e

Voor kandidaten met sterke vaardigheden en bovengemiddelde ervaring, mogelijk met gespecialiseerde kwalificaties. De functie is redelijk complex of bevindt zich in een markt met hevige strijd om talent.

95e

Voor kandidaten met een hoog niveau van relevante ervaring en expertise met gespecialiseerde kwalificaties. De functie kan erg complex zijn of bevindt zich in een markt waar de strijd om talent heel hevig is.