Of u nu personeel wil aanwerven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in uw sector?

In de Salarisgids vindt u wat het marktconform salaris is van de 100 meest gangbare functies binnen finance en accounting, IT en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Kom meer te weten over de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste aanwervingstrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering en hoe u zich hierop voorbereidt.

chart icon
Lees bij over veel gevraagde vaardigheden.

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we u een overzicht van skills waar de meest gegeerde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids
Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw bedrijf in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Extralegale voordelen, incentives en extraatjes: wat zijn ze waard?

De standaardverloning wordt steeds vaker uitgebreid met extralegale voordelen, waaronder maaltijdcheques, een groepsverzekering en een bedrijfswagen. Incentives en extra voordelen zoals flexibel werken winnen ook aan belang en wegen vaak meer door dan enkel het brutoloon. Zo zou volgens ons onderzoek 21% van de ondervraagden brutoloon inleveren voor bijkomende voordelen.

Aangezien er op de huidige arbeidsmarkt een echte war for talent woedt, trachten werkgevers op drie manieren het juiste talent aan te trekken, binnen te halen en te behouden: door middel van snellere aanwervingen, flexibele wervingsstrategieën en competitieve loonpakketten.

Clive Davis, Director Robert Half Benelux

Hoe komen we aan de data in de Salarisgids?

De waardevolle informatie in onze Salarisgids verzamelden we via:

  • Een onafhankelijke enquête onder 200 Belgische CIO's, 200 Belgische CFO's, 300 Belgische senior managers met aanwervingsbevoegdheid.
  • Een omnibussurvey uitgevoerd bij meer dan 950 Belgische werknemers.

Verder is de studie ook gebaseerd op lokale inzichten van onze consultants en managers en duizenden ingevulde vacatures en sollicitatiegesprekken via onze kantoren.