Tijdelijke werknemers en bedrijfscultuur: een belangrijke match

Geplaatst door Robert Half op 21/06/2019

Tijdelijke werknemers zijn een zegen wanneer u als manager extra hulp nodig hebt. Of u nu afwezigheden moet opvangen of specialistische vaardigheden in huis wil halen die u nodig hebt voor een complex project.

Maar al te vaak liggen bedrijven niet wakker van de match tussen hun tijdelijke werknemers en de bedrijfscultuur . ‘Het is toch maar tijdelijk?’ klinkt het.

Maar wil u echt al het potentieel van deze experts benutten? Alvast op een goed blaadje komen voor wanneer ze vast werk zoeken?

Dan kan u maar beter meteen proberen in te schatten of hun persoonlijkheid ook bij uw onderneming past. Zelfs wanneer een interimcollega maar voor enkele dagen of weken uw team komt versterken, kan die persoon nog altijd een grote invloed hebben op de dynamiek.

 

Betrek tijdelijke teamleden

Het is niet evident om in te schatten in hoeverre uw bedrijf en een interimmedewerker zullen matchen. Daarom is het verstandig om een beroep te doen op een rekruteringsbureau als Robert Half, dat dit soort inschattingen elke dag maakt.

Vertel ons welke kwaliteiten uw topprofielen hebben en wij vinden de beste professionals voor een specifieke taak.

Behandel uw interimmer als een vaste kracht

Om de samenwerking tussen de interimmedewerker en uw bedrijf zo vlot mogelijk van start te laten gaan, is het verstandig om een onboardingproces op maat te voorzien. Zo voelen ze zich meteen gewaardeerd en deel van het team.

Lees ook: Hoe werkt u snel tijdelijke profielen in

Neem voldoende tijd om een tijdelijk profiel met open armen te ontvangen. Want dat positief gebaar maakt impact.

Stel u maar eens voor dat u meer dan gemiddeld tevreden bent over de interimmedewerker en dat hij of zij ook ergens voltijds aan de slag zou willen gaan. Dan hebt u zeker een stapje voor wanneer u een goede indruk hebt gemaakt als werkgever. En is het niet voltijds, dan toch zeker voor een volgende tijdelijke opdracht.

Meer blogposts...