Lonen in de IT-sector: de belangrijkste trends

Geplaatst door Robert Half op 10/10/2019

Cybertechnologie, het beheer van data, werken met de cloud, dit zijn de uitdagingen waar bedrijven anno 2019 van wakker liggen. Digitale technologieën zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en de job van IT-medewerker is een belangrijke spilfunctie binnen veel bedrijven geworden, zo blijkt uit onderzoek dat we deden voor onze salarisgids 2020.

De opkomst van nieuwe technologieën heeft niet alleen invloed op de invulling van de jobs binnen de IT-sector, maar ook op het gemiddelde loon dat een IT-professional verdient. Lees hieronder meer over de impact die de vierde digitale revolutie heeft op de IT-sector.

De IT-sector verandert

Was de job van een IT-medewerker vroeger nog vooral technisch, tegenwoordig vormen IT-medewerkers de brug tussen de eindgebruiker en de IT-oplossing. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarmee steeds belangrijker geworden voor IT-professionals.

IT-profielen zijn op zich al moeilijk te vinden, maar wanneer een IT-specialist ook nog eens uitblinkt op het vlak van soft skills zoals communicatie, dan heeft hij/zij de banen voor het uitkiezen.

Auteursrechten en andere extralegale fiscale voordelen

Het feit dat de vraag naar IT-profielen het aanbod overstijgt, heeft ook impact op de gemiddelde lonen in deze sector. De lonen liggen niet alleen hoger in de IT-sector, bedrijven wenden ook andere middelen aan om IT-professionals over de streep te trekken.

Denk bijvoorbeeld aan extra vakantiedagen, flexibele uren en extralegale fiscale voordelen zoals een bonus in warrants of loon dat uitbetaald wordt in de vorm van auteursrechten.

Het gemiddeld loon in de IT-sector

Bent u zelf werkzaam als IT-professional of bent u op zoek naar IT-profielen om uw bedrijf te versterken? Bekijk dan zeker onze salarisgids eens.

In deze gids vindt u een overzicht van de gemiddelde lonen in de IT-sector en nog veel meer interessante informatie over de meest gevraagde profielen en vaardigheden binnen deze sector.

Of u nu personeel wil aanwerven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in uw sector?

In de Salarisgids vindt u wat het marktconform salaris is van de 100 meest gangbare functies binnen finance en accounting, IT en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Kom meer te weten over de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste aanwervingstrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering en hoe u zich hierop voorbereidt.

chart icon
Lees bij over veel gevraagde vaardigheden.

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we u een overzicht van skills waar de meest gegeerde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids
Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw bedrijf in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...