Lonen in de IT-sector: de belangrijkste trends

Geplaatst door Robert Half op 10/10/2019

Cybertechnologie, het beheer van data, werken met de cloud, dit zijn de uitdagingen waar bedrijven anno 2019 van wakker liggen. Digitale technologieën zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en de job van IT-medewerker is een belangrijke spilfunctie binnen veel bedrijven geworden, zo blijkt uit onderzoek dat we deden voor onze salarisgids 2020.

De opkomst van nieuwe technologieën heeft niet alleen invloed op de invulling van de jobs binnen de IT-sector, maar ook op het gemiddelde loon dat een IT-professional verdient. Lees hieronder meer over de impact die de vierde digitale revolutie heeft op de IT-sector.

De IT-sector verandert

Was de job van een IT-medewerker vroeger nog vooral technisch, tegenwoordig vormen IT-medewerkers de brug tussen de eindgebruiker en de IT-oplossing. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarmee steeds belangrijker geworden voor IT-professionals.

IT-profielen zijn op zich al moeilijk te vinden, maar wanneer een IT-specialist ook nog eens uitblinkt op het vlak van soft skills zoals communicatie, dan heeft hij/zij de banen voor het uitkiezen.

Auteursrechten en andere extralegale fiscale voordelen

Het feit dat de vraag naar IT-profielen het aanbod overstijgt, heeft ook impact op de gemiddelde lonen in deze sector. De lonen liggen niet alleen hoger in de IT-sector, bedrijven wenden ook andere middelen aan om IT-professionals over de streep te trekken.

Denk bijvoorbeeld aan extra vakantiedagen, flexibele uren en extralegale fiscale voordelen zoals een bonus in warrants of loon dat uitbetaald wordt in de vorm van auteursrechten.

Het gemiddeld loon in de IT-sector

Bent u zelf werkzaam als IT-professional of bent u op zoek naar IT-profielen om uw bedrijf te versterken? Bekijk dan zeker onze salarisgids eens.

In deze gids vindt u een overzicht van de gemiddelde lonen in de IT-sector en nog veel meer interessante informatie over de meest gevraagde profielen en vaardigheden binnen deze sector.

Meer blogposts...