2 opvallende trends voor 2019 in de IT-sector

Geplaatst door Robert Half 24/10/2018

In deze digitale tijden zijn weinig sectoren zo veranderlijk als die van de IT. Dat maakt het moeilijk om u als bedrijf naadloos voor te bereiden op een nieuw jaar. Dat is exact waarom we elk jaar de Robert Half Salarisgids uitbrengen.

De Salarisgids is hét referentiepunt voor trends en loonschalen in IT. Voor 2019 zien we 2 duidelijke trends die de sector sterk zullen beïnvloeden. Lees mee en bereid u zo optimaal voor op de nabije toekomst.
 

Vierde industriële revolutie

Termen als de cloud, big data, AI en the internet of things zijn termen die ons heel vertrouwd in de oren klinken. Het zijn technologieën die de vierde industriële revolutie kenmerken. De toenemende automatisering doet echter 4 op de 10 Belgen vrezen dat hun job het komende decennium zal verdwijnen. 

Nochtans is er een tekort aan IT-professionals, want uit eigen onderzoek blijkt dat 6 op 10 Belgische CIO’s het moeilijker heeft dan 5 jaar geleden om gekwalificeerde IT’ers te vinden. Dat zal niet meteen verbeteren, aangezien bijna de helft van hen in 2019 extra permanente en tijdelijke functies zal toevoegen.

Dringend tijd dus om een carrière in IT meer in de spotlights te zetten en zo millennials en Generation Z warm te maken voor de sector, stellen de CIO’s. Bij die promotiecampagne hoort ook nauwer overleg met scholen en meer investeringen van bedrijven in hun eigen interne opleidingen.

Zit de witte raaf al op uw nest?

U bent ongetwijfeld - net als vele honderden andere ondernemingen - op zoek naar de witte raaf. Die topkandidaat die zowel op technisch als communicatief en commercieel vlak uitblinkt. U mikt niet noodzakelijk te hoog, maar misschien moet u horizontaler kijken

Sommige kandidaten beheersen een specifieke programmeertaal nog niet, maar zijn duidelijk snelle leerlingen die u mits wat bijscholing snel kan bijsturen. CIO’s lijken dit te beseffen, want de helft van hen investeert binnenkort in bijkomende opleidingen.

En wat als we u vertellen dat de witte raaf zich mogelijk al gewoon op uw loonlijst bevindt? 1 op de 2 CIO’s werkt al nauwer samen met andere departementen om profielen met potentieel een kans te geven in IT.
 

Of u nu personeel wil aantrekken of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends: onze Salarisgids heeft het allemaal.

Download nu de Salarisgids voor finance en accounting, administratieve ondersteuning en IT.

  • ontdek wat een job waard is
  • kom meer te weten dan enkel lonen
  • lees bij over de laatste aanwervingstrends
  • ontdek de topjobs in de sector en veelgevraagde vaardigheden
  • Ontdek wat een job waard is
  • Kom meer te weten dan enkel lonen
  • Lees bij over de laatste aanwervingstrends
  • Ontdek de veelgevraagde vaardigheden

Stuur me de Salarisgids

Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor te kiezen.
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor in te vullen.

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Over de Robert Half Salarisgids 2019

De bovenstaande cijfers zijn een product van onze Robert Half Salarisgids 2019. Die maken we op basis van onze unieke workplace survey, een onafhankelijke enquête waarbij we 200 Belgische CIO’s, 200 Belgische CFO’s, 300 Belgische senior managers met aanwervingsbevoegdheid en meer dan 23.000 medewerkers wereldwijd, waaronder 1.000 Belgen, polsen naar hun ervaringen in de sector.  

Uit die survey komen de cijfers waarop onze Robert Half Salarisgids 2019 steunt. De Salarisgids omvat de belangrijkste ontwikkelingen en trends in de IT (én ook in finance & accounting en administratieve ondersteuning). U vindt er ook de loonschalen voor IT in terug, zodat u weet of uw werknemers wel een marktconform loon ontvangen. 
 

Meer blogposts...