Rekruteringsagentschap in Luxemburg

Werken in Luxemburg

Een job zoeken in Luxemburg is niet de meest voor de hand liggende, maar wel een uitdagende verandering in uw carrière. Veel Europeanen zijn u voorgegaan en zijn met succes een loopbaan begonnen in dit bijzondere groothertogdom. Waarom? Er zijn veel redenen, variërend van het gunstige belastingklimaat tot de aanwezigheid van veel openstaande jobs in diverse, aantrekkelijke sectoren. De diverse voordelen lichten we hieronder voor u uit.

Jobs in Luxemburg: wat voor land is dit?

Luxemburg is een zogenaamd groothertogdom, grenzend aan drie landen: Duitsland, Frankrijk en België. De 500.000 mensen die het land hun thuis noemen wonen voor een groot deel in de gelijknamige hoofdstad Luxemburg. Een groot deel van hen spreekt twee talen - Frans en Engels. Daar bovenop komt dat veel Luxemburgers meertalig zijn. Er zijn dus vele Luxemburgers die minstens vier en soms vijf talen spreken (Luxemburgs, Frans, Duits, Engels). Het Frans, Duits en Luxemburgs zijn de belangrijkste administratieve talen.

Uniek is dat de basisschool én de middelbare school gratis is voor kinderen van vier jaar oud tot en met zestien jaar. Daarnaast biedt Luxemburg verschillende privéscholen die niet gratis zijn, maar wel een hoog opleidingsniveau hebben.

Jobs in Luxemburg: het begin

Wanneer u op zoek gaat naar een job in Luxemburg ontdekt u direct één van de grote voordelen van werken in dit land: er is veel werkgelegenheid. Aan een job komen kan daardoor op verschillende manieren. U kunt een job krijgen via de Luxemburgse overheid - in het land nogal gebruikelijk - of simpelweg de organisatie zelf benaderen. Je kan ook aan de slag via een rekruteringsbureau zoals Robert Half.

De variatie van het werken in Luxemburg

Een carrière overwegen in Luxemburg heeft als tweede voordeel dat beschikbare jobs zich bevinden in verschillende sectoren. Distributiebedrijven hebben, volgens de statistieke, de meeste mensen aangenomen, met als meest toonaangevende voorbeeld het postorderbedrijf Postes et Télécommunications, oftewel P&T. Omdat Luxemburg zo belangrijk is voor Europa als financieel centrum hebben ook verschillende internationale organisaties zich hier gevestigd: bedrijven die dikwijls op zoek zijn naar nieuwe, gemotiveerde werkkrachten. Bent u opgeleid in de ICT? Dan is het goed om te weten dat deze branche een van de meest aantrekkelijke, Luxemburgse sectoren is. Webmarketeers zijn in trek.

Nog meer voordeel

Werken in Luxemburg kan gepaard gaan met wonen in dit land. Daarmee maakt u kennis met de Luxemburgse belastingtarieven - de gunstige tarieven. Want vergeleken met andere Europese landen zijn de belastingen lager en de lonen hoger. Kanttekening is wel dat het dagelijks leven hier ook iets meer kost. Wél heeft Luxemburg een uitstekend sociaal systeem, inclusief verzekeringen voor ongelukken en werkloosheid. Bijzonder is dat meegekomen familieleden ook automatisch zijn verzekerd voor dezelfde elementen als de werknemer: dit scheelt aanzienlijk in de maandelijkse kosten.

Luxemburg staat ook bekend om het zijn van een financieel centrum voor Europa. De aanwezige multinationals zijn vaak op zoek naar goed geschoold personeel dat in staat is meerdere talen te spreken. 

Ten slotte is Luxemburg een politiek stabiel land met een zeer lage werkloosheidsgraad. De economie is gezond en bijzonder kansrijk. Reden genoeg om werken in Luxemburg ten minste te overwegen.

Alle voordelen op een rijtje

  • Veel werkgelegenheid
  • Een grote variatie in de beschikbare jobs
  • Veel vraag naar ICT
  • Aanwezigheid van grote bedrijven
  • Gunstige belastingtarieven
  • Hogere lonen
  • Uitstekende sociale voorzieningen
  • Een stabiel land met een lage werkloosheid

Vragen ?

Hulp nodig tijdens het zoeken naar een job in Luxemburg? Robert Half helpt u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

Deze pagina delen