Veelgestelde vragen van werkzoekenden

Ben je op zoek naar een kandidaat? Bekijk onze werkgevers FAQ's.

Ga naar de specifieke sectie

Werken met Robert Half

V: Ik heb nog nooit samengewerkt met een recruitmentbureau. Hoe werkt het?

We leren graag de persoon achter het cv kennen. We willen graag weten wat je drijfveren en je ambities zijn. Zo vinden we de job die echt bij je past, op afstand of ter plaatse. We werken samen met de lokale bedrijven en we zijn altijd op zoek naar gemotiveerde kandidaten om onze klanten te helpen hun tijdelijke en vaste functies in te vullen. We helpen je ook op andere manieren. Bijvoorbeeld door je cv te verbeteren, je klaar te stomen voor sollicitatiegesprekken en door je op de hoogte te houden van recruitmenttrends. Meer informatie

V: Moet ik betalen voor deze dienst?

Nee, we rekenen werkzoekenden nooit geld aan voor onze diensten. Bekijk onze vacatures of upload je cv.

V: Waar zitten jullie?

Met meer dan 325 locaties, waarvan 11 in België en Luxemburg, kan Robert Half je overal bijstaan, waar en wanneer je ons maar nodig hebt. Zoek een kantoor bij jou in de buurt.

V: Ik wil op afstand werken. Kunnen jullie me helpen?

Ja, veel van onze klanten zijn op zoek naar deskundige medewerkers voor tijdelijke en vaste functies op afstand. We kunnen je helpen om op afstand te werken. Bekijk onze jobs op afstand.

V: Hoe meld ik me aan bij Robert Half om een job te vinden?

Bekijk onze vacatures op de website en solliciteer op functies die bij je passen. Als jouw vaardigheden en ervaring overeenkomen met de eisen van een vacature of de behoeften van onze klanten, zullen we contact met je opnemen. Je kunt ook je cv uploaden. Dan nemen wij contact met je op als je een match bent voor een van de vacatures.

V: Wat zijn de voordelen van werken met Robert Half?

Tijdelijke medewerkers die via Robert Half werken ontvangen alle voordelen die wij als marktleider op het gebied van gespecialiseerde recruitment kunnen bieden, zoals toegang tot de beste vacatures, een concurrerend salaris, extralegale voordelenen en gratis online training. Meer informatie.

V: Wat voor trainingen en certificeringen bieden jullie?

Robert Half voorziet zijn kandidaten van een uitgebreid trainingsprogramma. Dankzij een keuze uit meer dan 70.000 opleidingsopties bieden we een breed scala aan trainingen op het gebied van IT, computervaardigheden en bedrijfsvaardigheden. Voor jouw gemak zijn alle cursussen 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Raadpleeg hier onze opleidingsopties.

Een job vinden

V: Ik ben op zoek naar een job. Kunnen jullie me helpen?

Zeker. We werken samen met lokale bedrijven met vacatures in jouw omgeving en we zijn altijd op zoek naar gemotiveerde kandidaten om onze klanten te helpen hun tijdelijke en vaste functies te bemannen. We werven kandidaten voor jobs op afstand en ter plaatse op het gebied van accounting, finance, administratie, legal en IT.  Vind meteen een job.

V: Werven jullie kandidaten voor functies op afstand?

Ja, veel van onze klanten zijn op zoek naar deskundige kandidaten voor tijdelijke en vaste functies op afstand. Zoek een kantoor bij jou in de buurt om een van onze recruitment consultants te spreken, of bekijk de functies op afstand.

V: Hoe bezorg ik jullie mijn cv?

Je kunt ons bezorgen door je interessegebied te selecteren, de benodigde velden in te vullen en je bestand te uploaden. Je kunt ook je LinkedIn-profiel gebruiken. Als je jouw cv hebt ingediend, behandelen we die als je vertrouwelijke profiel. Je kunt solliciteren op vacatures op onze site en je aanmelden voor vacaturemeldingen om op de hoogte te blijven van nieuwe kansen die passen bij je voorkeuren.

V: Ik heb mijn cv ingediend. Wat gebeurt er nu?

Als jouw vaardigheden en ervaring overeenkomen met de eisen van een vacature of de behoeften van onze klanten, zal een van onze recruitment consultants contact met je opnemen. We ontvangen elke dag nieuwe vacatures, dus controleer de site regelmatig en solliciteer op de vacatures die passen bij je professionele achtergrond, diploma's en interesses.

V: Moet ik een vaardigheidstest doen?

Robert Half biedt een online vaardigheidstest, de Robert Half Skills Assessment, om de vaardigheden en competenties van een kandidaat met betrekking tot specifieke softwareprogramma's en taken te bepalen. Door te investeren in deze korte beoordeling krijg je inzicht in welke werkomgeving en bedrijfscultuur jij het best presteert. Daarnaast stelt het ons in staat om de beste kansen voor jou te vinden.

V: Waarom heb ik de uitnodiging voor mijn vaardigheidsbeoordeling niet ontvangen?

Controleer je spam of junkmail. De e-mail zou verstuurd moeten zijn met het adres [email protected]. Neem contact op met je recruitment consultant als je de uitnodiging niet ontvangen hebt.

V: Met wie moet ik contact opnemen als ik problemen heb met de Robert Half Skills Assessment?

Onze leverancier van de Robert Half Skills Assessment biedt 24/7 ondersteuning voor technische problemen. Neem contact met hen op via [email protected]. Jouw recruitment consultant kan al je andere vragen beantwoorden.