Recruitment consultant FAQ's

Wat vertellen onze Recruitment consultants over hun ervaring bij Robert Half?

Onze medewerkers zijn het erover eens dat Robert Half een aangenaam bedrijf is om voor te werken. We hechten een grote waarde aan samenwerking, we investeren continu in training, zowel bij je indiensttreding als daarna, en we stimuleren een ondernemende teamgeest. Onze bedrijfscultuur draait niet alleen om het beheren van ons bestaand klantenportfolio. We halen ook veel plezier uit het opbouwen van nieuwe zakelijke relaties. Bij Robert Half krijg je bovendien het hoogste niveau van technologische ondersteuning zodat jij kan focussen op het uitbouwen van je netwerk.

Ik heb gehoord dat je in de recruitmentsector hard moet werken en lange werkdagen hebt.

Werken in de recruitmentsector kan uitdagend zijn. Daarom bieden we een uitgebreid trainingsprogramma en doelgerichte workshops aan. Beschik je over de juiste motivatie en ambitie, dan zal deze job je veel voldoening geven. Als je je zorgen maakt over de lange werkdagen die bij veel bedrijven in de rekruteringsector gelden, weet dan dat we je ondersteunen om op schema te blijven. Zo kan je te lange werkdagen vermijden.

Hoe werkt de basisverloning- en commissieregeling?

Bij Robert Half ontvangt iedereen een marktconform salaris. Recruitment consultants hebben echter een veel groter verdienpotentieel omdat onze bonusregelingen niet beperkt zijn. De bonusstructuur werkt op basis van een gelaagd systeem en is rechtstreeks gelinkt aan je resultaat. Dus hoe beter je resultaat, hoe mooier je bonus. We zetten sterk in op werken in teamverband, waarbij we samen onze klanten en kandidaten op de eerste plaats zetten via ons Ethics First-beleid.

Hoe lang duurt het voordat ik me de rol eigen heb gemaakt als ik nooit eerder in de recruitmentsector heb gewerkt?

We bieden een intensief trainingsprogramma aan bij de start van je carrière om de best practices en KPI’s van Robert Half in recordtempo onder de knie te krijgen. Ook nadat het 13 weeks program afgelopen is, blijven we in je loopbaan investeren met trainingen het hele jaar door.

Geld motiveert me wel, maar welke andere voldoening kan ik verwachten van een job in recruitment?

Mensen helpen geeft veel voldoening. Een kandidaat helpen een nieuwe job te vinden of een klant bijstaan bij het aanwerven van nieuw talent geeft een geweldig gevoel. Bovendien zal je deel uitmaken van een fantastisch team, wat ook motiverend werkt.

Welke persoonlijkheidskenmerken maken iemand tot een succesvolle Recruitment consultant?

De rol van Recruitment consultant is uitdagend en competitief. Onze consultants zijn dan ook veerkrachtig. Ze hebben een drive en motivatie om succesvol te zijn, werken graag in team en meten succes op basis van resultaten.

Ik wil in de toekomst graag een HR-professional worden. Is werken bij een recruitmentbedrijf een goede stap om mijn HR-carrière te beginnen?

Hoewel rollen binnen HR en recruitment veel gemeen hebben, raden we je aan om direct aan de slag te gaan als HR-professional binnen de bedrijfswereld. Hoewel er een aantal aspecten van onze business gelijkaardig zijn, zou je echter geen HR functie uitoefenen bij Robert Half. De rol van Recruitment consultant is eerder een commerciële functie.

Welke carrière geeft de beste basis om een professionele consultant te worden?

Ervaring binnen onderstaande functies kan een meerwaarde zijn om bij ons aan de slag te gaan:

 • Accountmanager
 • Accountmanager bank
 • Auditor
 • Belastingadviseur
 • Business development manager
 • Commercieel adviseur in bank of verzekeringen
 • Communicatiespecialist
 • Consultant
 • Customer service medewerker
 • Financiële of boekhoudkundige functie
 • Psycholoog

Wil jij werken bij Robert Half?

Bij Robert Half zijn we altijd op zoek naar nieuwe medewerkers, of je nu een ervaren talent manager bent of nieuw bent in de sector.

Solliciteer nu