Op zoek naar een nieuwe job? Schakel de hulp in van een interimkantoor

Geplaatst door Robert Half op 07/06/2022
Geschatte leestijd: 3 minuten

Wanneer je op zoek bent naar een job, dan zal je merken dat je heel wat vacatures tegenkomt van interimkantoren. En dat biedt heel wat voordelen. Uitzendarbeid kan een goede springplank zijn voor een vaste job, of net de ideale gelegenheid om via tijdelijke jobs de markt te verkennen en zo te ontdekken wat écht bij je past. Als uitzendkracht geniet je bovendien hetzelfde sociale statuut en dezelfde sociale voordelen als vaste werknemers. Je hebt recht op maaltijd- of ecocheques, vakantiegeld, pensioen of kinderbijslag en je gewerkte dagen op interimbasis tellen net zo goed mee voor je pensioen. Interim? Doen!

1. Laat je begeleiden

De zoektocht naar een nieuwe job is niet altijd eenvoudig en kan tijdrovend zijn. Wees daarom slim en laat je bijstaan door professionals. De rekruteringsspecialisten van een interimkantoor gaan niet alleen op zoek naar jouw talenten en wensen, ze weten ook wat er reilt en zeilt op de arbeidsmarkt. Ze zijn dé schakel tussen werknemers en bedrijven. Ze speuren de markt af naar een geschikte job én zorgen ervoor dat je helemaal binnen het DNA van het bedrijf past.

2. Hoe kies ik een uitzendbureau?

Zoek naar een kantoor dat gespecialiseerd is in de sector die je voor ogen hebt en neem vooraf alvast een kijkje in hun jobaanbod. Het gaat om jouw loopbaan, dus durf gerust uitleg te vragen over hun werkwijze en plaatsingsmethode bij de klant. Een degelijk interimkantoor stuurt je bovendien nooit naar huis zonder informatie over hun openstaande vacatures, potentiële werkgevers in de door jou gekozen sector en relevante trends op de arbeidsmarkt.

3. Hoe tijdelijk is tijdelijk?

Een interimcontract kun je altijd op weekbasis opzeggen. Kies je dus heel bewust voor tijdelijke betrekkingen met bijbehorende vrijheid en flexibiliteit? Dan krijg je wat je vraagt en ben je in principe elke week opnieuw vrij voor een nieuwe uitdaging.

4. En wat als je van iets meer zekerheid houdt?

Bij interimwerk denken we per definitie aan kortdurende werkopdrachten. Niets is minder waar. Laat een vacatureomschrijving met de woorden optie vast je niet afschrikken. Het is wel degelijk de bedoeling om een samenwerking op lange termijn aan te gaan. Waarom dan dat woord 'optie’? De bedoeling is om na een bepaalde periode – meestal na zes maanden – over te gaan naar een vast contract. Die periode is de uitgelezen kans om te kijken of de job en jij een match made in heaven zijn.

5. Hoe begin je aan dit interimparcours?

Je hebt een interimkantoor gevonden dat vacatures aanbiedt die je interessant vindt? Dan kan je je gaan voorstellen. Hoe meer een recruiter van je weet, hoe gerichter hij of zij op zoek kan gaan naar jouw ideale job. Zorg dus voor een duidelijk cv en voeg eventueel een motivatiebrief toe. Daarin beschrijf je glashelder wie je bent en wat jouw talenten zijn. Afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, kan het uitzendkantoor je vragen om een aantal testings of assessments af te leggen. Hoe vlot werk jij bijvoorbeeld met MS Office en hoe zit het met je talenkennis? Ook je toekomstige werkgever heeft graag een duidelijk beeld van zijn volgende medewerker.

6. En nu is het aan de recruiter

Je bent ingeschreven en de rekruteringsspecialist heeft ondertussen een goed beeld van jouw vaardigheden. Nu mag hij of zij aan het werk voor jou. Zag je zelf al een gedroomde vacature? Dan zal het uitzendkantoor je voorstellen bij dat bedrijf en alles op alles zetten om voor jou een sollicitatiegesprek te bekomen. Nog geen specifieke job voor ogen? Dan gaan de jobspecialisten op zoek naar vacatures die aansluiten bij jouw profiel. Veel succes met je loopbaan als interimkracht!

 

Overtuigd om te starten met interimjobs? Bezorg ons je cv, we helpen je graag verder.

Meer blogposts...