Welke jobprofielen leveren het mooiste loon op? Dit zijn de best betaalde jobs

Geplaatst door Robert Half 05/03/2017

De talentenpool in de Belgische arbeidsmarkt is heel beperkt , waardoor de war for talent steviger woedt dan ooit..Toptalent is en blijft namelijk een onderscheidende factor om mooie resultaten te boeken. Uit de Robert Half Salarisgids 2018 blijkt dat het salaris een van de doorslaggevende factoren is om boekhoudkundige en financiële profielen aan te trekken.

Ontdek meteen de gemiddelde lonen

 

Loon cruciaal bij jobkeuzes

Als je op zoek bent naar een nieuwe job, kies je op basis van een aantal criteria:

  • De sector

  • de grootte van het bedrijf

  • de bedrijfscultuur

  • het evenwicht tussen werk en privé

  • het woon-werkverkeer

Het zijn allemaal redenen om ergens wel of niet aan de slag te gaan. En daarnaast is er natuurlijk ook het verloningspakket. Dat is samengesteld uit een aantal onderdelen zoals extralegale voordelen (waarvan maaltijdcheques en flexibele werkuren het populairst zijn), bonussen en eventueel aandelen of winstdeling.

Maar potentiële medewerkers beschouwen het loon nog altijd als dé doorslaggevende factor. In een competitieve markt zijn bedrijven zich ervan bewust dat loonsverhogingen op basis van individuele prestaties het verschil kunnen maken om hun topperformers aan het bedrijf te binden. Ook de financiële sector krijgt met dit fenomeen te maken.

 

Hevige concurrentiestrijd op de arbeidsmarkt

Met de toenemende competitie om toptalent wordt het ook essentieel om bestaand talent te behouden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het verhogen van de werknemersbetrokkenheid door bijna vier op de tien HR-managers (35%) als grootste uitdaging binnen de HR-planning wordt genoemd. Bedrijven zullen nog meer moeten inzetten op talentmanagement. Daarnaast is het aangewezen om een duidelijke retentiestrategie te bepalen, om zo uw beste medewerkers te behouden.

 

9 op 10 Belgische bedrijven vindt moeilijk financiële profielen

Er blijft een aanhoudend tekort aan gekwalificeerde financiële professionals. Bijna 9 op 10 Belgische bedrijven heeft het moeilijk om de vacatures voor financiële profielen in te vullen. Heel wat bedrijven hebben nochtans aanwervingsplannen om de automatisering op de financiële afdeling op te vangen.

Zo plant 29 procent van de CFO’s en financieel directeurs nieuwe permanente posities te creëren en geeft 14 procent aan een beroep te doen op extra tijdelijke expertise. Dat blijkt nodig want volgens ongeveer de helft van de CFO’s leidt het personeelstekort tot een verhoogde werkdruk in hun team.

 

Gemiddeld 6,7% loonsverhoging in 2018

Een gunstig economisch klimaat heeft zijn effect op de verloning. Belgische CFO’s en financieel directeurs verwachten 16,3 procent van hun medewerkers op de financiële afdeling een loonsverhoging te geven. Gemiddeld zal die verhoging 6,7 procent bedragen.

Interessant daarbij is de verdeling van het loonpakket. 81% daarvan is het basissalaris, 14% zijn bonussen, 3% aandelenopties en nog 2% bestaat uit andere voordelen.

 

Best betaalde jobs? Regionale verschillen

Kan je een opleiding en/of ervaring in finance en accounting voorleggen? Dan is er goed nieuws vanuit het salarisfront. Deze jobprofielen zijn gegeerd op de arbeidsmarkt en dat heeft zijn invloed op het loon. Meer dan zeven op de tien HR-managers geven aan vertrouwen te hebben in de groei van het eigen bedrijf. Bovendien geven ze ook aan verhoogde lonen en bonussen toe te zullen kennen.

16,3% zegt een stijging van de lonen van hun werknemers te verwachten. Gemiddeld zal die verhoging 6,7% bedragen.

 

Benieuwd naar de loonschalen in finance & accounting, administratie en IT?

Elk jaar stellen we een salarisgids op met daarin inzichten over jobtrends voor financiële, boekhoudkundige, administratieve en IT-profielen. In onze salarisgids 2018 vind je de loonschalen voor al deze sectoren.

Download gratis de salarisgids

Meer blogposts...