Onderzoek wijst op een tekort aan IT’ers voor 2019

Geplaatst door Robert Half 23/10/2018

De digitale revolutie is nergens zo sterk merkbaar als in de IT-sector. IT-profielen zijn dan ook steeds meer gegeerd. En er zal nog meer veranderen in 2019. Om je daar perfect op te kunnen voorbereiden is er onze Robert Half Salarisgids 2019.

De Salarisgids is hét referentiepunt voor trends en loonschalen in IT. Voor 2019 zien we 2 duidelijke trends die jouw carrière zullen beïnvloeden.
 

6 op 10 bedrijven vindt moeilijker IT’ers

We moeten je niet uitleggen wat de cloud, big data, AI en the internet of things zijn. Feit is dat de vierde industriële revolutie volop aan de gang is en alles geautomatiseerd wordt. 4 op de 10 Belgen vrezen dat hun job de komende 10 jaar zal verdwijnen. 

Nochtans is er een tekort aan IT-professionals. 6 op 10 Belgische Chief Information Officers (CIO) vindt moeilijker gekwalificeerde IT’ers dan 5 jaar geleden. Opvallend genoeg is bijna de helft van die CIO’s van plan om in 2019 extra permanente én interim-functies toe te voegen. Dat laatste kan trouwens best interessant voor je zijn, aangezien steeds meer interim-jobs uitmonden in een vast contract.

De CIO’s vinden het hoog tijd om IT-carrières te promoten bij millennials en Generation Z. Ze willen daarbij nauwer overleg met hogescholen en universiteiten en zullen ook meer in hun eigen interne opleidingen investeren.

Kent je baas jouw volle potentieel?

Vele honderden bedrijven zijn voortdurend op zoek naar de witte raaf. Een toptalent dat niet alleen technisch de verwachtingen overtreft, maar dat ook nog eens combineert met sterke communicatieve en commerciële skills. 

Voel je je niet meteen aangesproken? Dat hoeft geen probleem te zijn, want de helft van de bedrijven investeert binnenkort in bijkomende opleidingen. Dus is er een programmeertaal die je nog niet kent, maar ben je wel leergierig, dan ben jij - na wat bijscholing - misschien wel de witte raaf die ze zoeken. Werkgevers zullen hier dus steeds meer voor openstaan, dus laat duidelijk zien dat je graag en makkelijk bijleert.

Wie weet is je baas zelfs op dit moment op zoek naar een profiel voor een moeilijk in te vullen vacature. Een job die jou misschien mits een extra opleiding op het lijf is geschreven. 1 op 2 CIO’s werkt steeds nauwer samen met andere departementen van het bedrijf met de bedoeling om personeel met potentieel voor IT een kans te geven. Hou je ogen en oren dus open.
 

Download nu de Salarisgids voor finance en accounting, administratieve ondersteuning en IT.

  • ontdek wat een job waard is
  • kom meer te weten dan enkel lonen
  • lees bij over de laatste aanwervingstrends
  • ontdek de topjobs in de sector en veelgevraagde vaardigheden
  • Ontdek wat een job waard is
  • Kom meer te weten dan enkel lonen
  • Lees bij over de laatste aanwervingstrends
  • Ontdek de veelgevraagde vaardigheden

Stuur me de Salarisgids
Over de Robert Half Salarisgids 2019

Elk jaar schrijven we onze unieke workplace survey uit, een onafhankelijke enquête waarbij we 200 Belgische CIO’s, 200 Belgische CFO’s, 300 Belgische senior managers met aanwervingsbevoegdheid en meer dan 23.000 medewerkers wereldwijd, waaronder 1.000 Belgen, bevragen over hun visie op de sector voor het volgende jaar.  

De cijfers die dit jaar voortkwamen uit die workplace survey vormen de basis voor onze Robert Half Salarisgids 2019. Die beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen en trends in de IT (en ook in finance & accounting en administratieve ondersteuning). U vindt er ook de loonschalen voor IT in terug, zodat u weet of uw werknemers wel een marktconform loon ontvangen. 
 

Meer blogposts...