IT'ers erg gegeerd op de arbeidsmarkt: 10 redenen waarom een IT-carrière een slimme zet is

Geplaatst door Robert Half op 13/06/2016

IT is niet alleen belangrijk voor de operationele werking van een onderneming. Het is vandaag een integraal onderdeel van een business-strategie. Geen wonder dus dat IT’ers erg gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Een overzicht.

IT wordt hoe langer hoe belangrijker binnen organisaties. De helft van de CIO’s verwachten dat hun IT-budget volgend jaar zal stijgen. CIO’s en ook CTO’s gaan daarom voortdurend op zoek naar competente medewerkers. Maar liefst 83% vindt het een uitdaging om de juiste mensen te vinden, terwijl 79% bezorgd is om personeel aan de concurrentie te verliezen. De wet van vraag en aanbod speelt heel duidelijk in de IT-sector en de situatie op de arbeidsmarkt heeft een aanzienlijke impact op de verloning. Verwacht wordt dat de Europese lonen in de IT-sector gemiddeld met 4% zullen stijgen.

Carrière in IT: de kansen liggen voor het grijpen

Voor getalenteerde IT-professionals liggen er heel wat kansen voor het grijpen. Dit zijn de meest gevraagde vaardigheden en profielen:

  • Software development
  • Mobile solutions
  • Virtualisatie
  • Information risk & security

IT is een sector die traditioneel door mannen wordt gedomineerd. Maar de laatste jaren vinden ook almaar meer vrouwen de weg naar een IT-carrière. Meer weten? Ontdek de 10 redenen waarom een IT-carrière een slimme zet is! 

Meer blogposts...