4 trends in finance & accounting voor 2019 waar jij je voordeel uit kan halen

Geplaatst door Robert Half op 22/10/2018

Financiële en boekhoudkundige medewerkers moeten zich voortdurend aanpassen. Bij Robert Half pakken we ieder jaar uit met de Salarisgids, hét referentiepunt voor trends en loonschalen in onder andere finance en accounting. Daar komen de volgende 4 trends naar boven, ontwikkelingen waar jij als werkzoekende je voordeel mee kan doen.

Personeel komt en gaat

Omwille van de toenemende automatisering in de sector zoeken bedrijven alsmaar meer sterke financespecialisten. Hun probleem: ze vinden te moeilijk sterke kandidaten, waardoor het steeds meer een komen en gaan is van werknemers. 76% van de Belgische CFO’s en financieel directeurs denkt dat dit het komende jaar enkel zal toenemen. Aan jou dus om je goed te specialiseren en te profileren.

Dat opvallende personeelsverloop is trouwens vooral waarneembaar in financieel management.

Bedrijven doen er steeds langer over om iemand aan te werven

Het voortdurende komen en gaan van nieuwe medewerkers brengt ook met zich mee dat het eigenlijke aanwerven alsmaar langer duurt. Zo blijft 1 vacature op 10 langer dan 3 maanden open. Bij de helft van die in te vullen jobs duurt het zelfs langer dan een half jaar voor men iemand geschikt vindt.

Interim-jobs zijn in trek

Omdat het dus zo moeilijk blijkt om jobs in te vullen, maken steeds meer HR-afdelingen gebruik van interimmers. 6 op 10 CFO’s en financieel directeurs kiezen vandaag voor een interim-medewerker terwijl ze verder zoeken naar een permanente oplossing. Interim-jobs leiden dan ook steeds vaker naar een vast contract. Het kan dus zeker de moeite lonen om als interimmer te starten. 

Binnen interim zijn vooral mogelijkheden voor projectmanagers. Bedrijven staan open voor interim-managers omdat het een snelle oplossing is en je kennis en ervaring vanuit andere bedrijven en sectoren meebrengt, wat de hele afdeling ten goede komt.

Digitale transformatie? Geen probleem

De laatste jaren ondergaat de sector een ware digitale transformatie. 90% van de Belgische CFO’s en financieel directeurs - die zo ver mogelijk in de toekomst moeten proberen te kijken om zich optimaal voor te bereiden - zijn er gerust in dat ze hun teams perfect kunnen voorbereiden en opleiden. Vraag bij een sollicitatie zeker naar opleidingsbudgetten.

 

Benieuwd naar het gemiddelde loon van een boekhouder en accountant?

Of u nu personeel wil aanwerven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in uw sector?

In de Salarisgids vindt u wat het marktconform salaris is van de 100 meest gangbare functies binnen finance en accounting, IT en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Kom meer te weten over de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste aanwervingstrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering en hoe u zich hierop voorbereidt.

chart icon
Lees bij over veel gevraagde vaardigheden.

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we u een overzicht van skills waar de meest gegeerde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids
Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw bedrijf in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...