Werk zoeken

We weten dat het zoeken naar een (nieuwe) job zowel spannend als lastig kan zijn. Als rekruteringsexpert in België hebben we de middelen om je te helpen tijdens het hele rekruteringsproces. Hoe herken je een interessante opportuniteit? Ontdek al onze tips om je zoektocht naar een job te optimaliseren en de juiste job voor je te vinden.

Spontaan solliciteren: hoe pak je dat aan?

Wil je graag werken bij een bedrijf maar hebben ze geen vacature die bij jouw profiel aansluit? Dan kan je (lang) wachten op de juiste functie of de koe bij de horens vatten door spontaan te solliciteren. Dat laatste vergt tijd en energie, maar het kan je wel de job van je leven opleveren. Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ zet Robert Half enkele tips op een rijtje om te scoren met een spontane sollicitatie.

Afgestudeerd: wat nu? Dit zijn je opties

Niet helemaal zeker wat je moet doen nu je afgestudeerd bent? Meteen aan het werk of nog een sabbatjaar? Ontdek hier je verschillende opties.

Een carrière als hoofdboekhouder iets voor jou?

Een gestructureerde boekhouding geeft inzicht in de financiële situatie van een bedrijf, waardoor de juiste beslissingen kunnen genomen worden. Als hoofdboekhouder ben je de eindverantwoordelijke voor de boekhouding van de onderneming waar je werkt. Wat doet een hoofdboekhouder precies, wat is zijn of haar profiel en hoeveel bedraagt het salaris? We zetten het op een rijtje.