Waarom een interimjob goed staat op je cv

Geplaatst door Robert Half op 25/01/2018

Interimjobs mogen dan doorgaans van korte duur zijn, dat wil nog niet zeggen dat je ze om die reden van je cv moet weren. Integendeel zelfs, een interimjob zegt veel over jouw werkbereidheid. Ga jij binnenkort ook tijdelijk aan de slag ‘in between jobs’ of gewoon om eens te proeven van een andere sector? Gelijk heb je, want interimwerk is ideaal om gaten in je cv te dichten én nuttige ervaring op te doen.

Download ook zeker onze gratis cv-template en vergroot met een professioneel cv je kansen op een sollicitatiegesprek.

Waarom kiezen voor een interimjob?

In de VS is ‘temping’, oftewel tijdelijk werk verrichten, iets meer ingeburgerd dan in onze contreien. Interimwerk heeft bij ons nog al te vaak een negatieve bijklank; het wordt als minder vol aanzien dan permanent werk bij een en dezelfde werkgever. Onterecht, want door tijdelijke jobs uit te voeren bij verschillende werkgevers, doe je relevante ervaring op. Bovendien ontwikkel je je communicatieve en sociale vaardigheden op de werkvloer. 

Dat maakt interimwerk uitermate interessant voor starters, die het vaak moeilijk hebben om zonder ervaring een eerste, vaste baan te krijgen. Wie net van de schoolbanken komt, doet er goed aan om op deze manier even te proeven van verschillende jobs en sectoren. De voordelen van werken op tijdelijke basis zijn legio:

  • Je doet ervaring op. En ervaring staat altijd goed op je cv.
  • Je leert de ins en outs van verschillende sectoren kennen. Handig als je nog niet goed weet welke carrièrerichting je precies uit wil.
  • Je bent bezig. Dat valt te verkiezen boven werkloos thuiszitten.
  • Je betaalt er de rekeningen mee.

Wat met het gat in je cv?

Ook voor ervaren professionals kan interimwerk een uitkomst bieden in onzekere tijden. Zit je even zonder vaste job? Vermijd dan een gat in je cv en neem een tijdelijke job aan. De voordelen van interimwerk hebben we hierboven al opgesomd. Aan jou om de rekruteerder, tegenover wie je binnenkort ongetwijfeld komt te zitten in de zoektocht naar die nieuwe vaste job, te overtuigen van jouw skills en (relevante) ervaring!

Tip: lijst enkel de relevante tijdelijke jobs op in je cv. Luie rekruteerders durven een opsomming van al te veel tijdelijke posities al eens te klasseren als ‘oninteressant’. Hoe je ze dan wél interessant maakt? Groepeer ze volgens sector of aard van de job. Vermeld bijvoorbeeld dat je marketingverantwoordelijke was voor verschillende projecten in de dienstensector. Of dat je in meerdere industriële bedrijven hebt meegedraaid als managing assistant. Zo leg je de focus meteen op jouw verdiensten en vaardigheden – precies wat de rekruteerder moet weten.

Interimjob: kans op vaste job

Laten we vooral niet vergeten dat interimjobs nóg een belangrijk voordeel met zich meebrengen, namelijk dat ze vaak uitmonden in een vaste job. Want niet alleen jij ‘proeft’ van een nieuw bedrijf, ook je baas ‘proeft’ op deze manier van jouw skills en inzet. Vaak loont die inzet en word je (als de ‘klik’ er is met je teamgenoten en je baas) na een tijdje aangenomen als vaste medewerker. Wist je trouwens dat meer dan de helft van onze tijdelijke jobs bij Accountemps en OfficeTeam tot een vast contract leidt?

Interimjobs in de lift

Meer dan ooit hebben bedrijven oog voor een flexibele aanwervingsstrategie, waarbij zowel permanente als tijdelijke medewerkers aangenomen worden. De vraag naar uitzendarbeid was dan ook nog nooit zo hoog. Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, stelde in 2017 een stijging vast van 4,1%.

Vergroot je kansen op een sollicitatiegesprek met een professioneel cv

Het curriculum vitae of cv bepaalt de eerste indruk die een potentiële werkgever van je krijgt. Schenk dus voldoende aandacht aan de inhoud en opmaak ervan.

Download onze cv-template gratis en vergroot je kans op een sollicitatiegesprek.

  1. Download het voorbeeld als Word-bestand
  2. Vul je gegevens in
  3. Exporteer als PDF
  4. Mail je splinternieuw cv samen met motivatiebrief naar bedrijven
  5. Bezorg je cv zeker ook aan Robert Half, we helpen je graag met je zoektocht
  6. Druk af en neem mee naar je eerste gesprek

cv-template

Gelieve je voornaam in te vullen.
Gelieve je achternaam in te vullen.
Gelieve je e-mailadres in te vullen.
Gelieve je functie in te vullen.
Gelieve je telefoonnummer in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor te kiezen.
Gelieve je postcode in te vullen.

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...