Mijn werkgever weigert opslag te geven – wat nu?

Geplaatst door Robert Half op 23/01/2017

Opslag vragen aan je werkgever: wie zichzelf niet zo goed kan verkopen, ziet er doorgaans lichtjes tegen op. Het vergt dan ook best wat moed en overredingskracht om die loonsverhoging binnen te halen. En dan kan het zijn dat het niet lukt. Wat doe je wanneer je baas niet ingaat op jouw verzoek om opslag? Ga de mogelijke oorzaken na. Koos je wel het juiste moment uit om opslag te vragen? Was je iets te voortvarend in je betoog? Of spelen er factoren mee die helemaal niets met jouw persoon te maken hebben?

Waarom krijg je geen opslag?

De meest eenvoudige manier om de oorzaak van de weigering te achterhalen? Dat is er simpelweg naar vragen. Let wel, voor deze aanpak helpt het als je een vertrouwensband hebt met je werkgever. Houdt hij of zij niet van directe confrontaties? Dan is dit misschien niet de meest aangewezen tactiek. Wordt er bij jullie op kantoor altijd vrijuit en rechttoe rechtaan gecommuniceerd? Waag dan je kans. Misschien is er een logische verklaring voor het feit dat je (voorlopig) geen opslag krijgt – eentje waaraan jij weinig kunt veranderen.

Pas wel op voor drogredenen. Laat je niet afwimpelen met dooddoeners als ‘je bent hier nog niet lang genoeg’ of ‘er is geen budget voor’. Vraag door tot je de échte reden achterhaalt. Maar wees ook hier voorzichtig: je wil je baas niet schofferen. Ooit volgt er namelijk ongetwijfeld nóg wel eens een evaluatie- of functioneringsgesprek

Opslag vragen op het juiste moment

Neem zeker ook de omstandigheden onder de loep. Heb je die wel juist ingeschat? Kwam je vraag om opslag niet nét op het verkeerde moment? Misschien lopen de sales de laatste tijd niet goed en zijn er minder inkomsten dan normaal. Misschien werd er net een extra collega aangenomen om het team waarvan jij ook deel uitmaakt, te ondersteunen. In zulke situaties wacht je maar beter even met opslag vragen.

De omstandigheden kunnen natuurlijk ook gunstig uitpakken. Staat er een nieuw project op stapel waarvoor jij gevraagd wordt als specialist of projectmanager? Dan is jouw moment aangebroken. Grijp je kans om te vragen of daar iets tegenover kan staan.

Zo haal je die opslag makkelijk binnen

Tot slot moet je de hand in eigen boezem steken. Vraag enkel om een loonsverhoging wanneer je jezelf bewezen hebt en je ervan overtuigd bent dat je die opslag verdient (niet omdat je je huis gaat verbouwen, hoewel dat extra geld daarvoor natuurlijk van pas zou komen …). Verzamel argumenten en bewijsmateriaal om je verzoek degelijk te onderbouwen. Staaf je verdiensten voor het bedrijf bijvoorbeeld met cijfers en feedback van collega’s. Laat zien dat je weet waar je naartoe wil met je carrière. Kortom, maak een zelfzekere indruk.

Vergeet niet dat de onderhandeling om een salarisverhoging staat of valt met een goede voorbereiding. Bereid je ‘pitch’ voor en voorzie een back-upplan, bijvoorbeeld voor wanneer je baas vraagt welke extra extralegale voordelen je graag zou hebben. Als je die vraag meteen kunt beantwoorden (‘doe mij maar een bedrijfswagen!’), stagneert het gesprek niet en wandel jij hopelijk buiten met een extraatje onder de arm.

Word jij conform de marktstandaarden betaald? Check het in de Salarisgids!

Of u nu personeel wil aanwerven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in uw sector?

In de Salarisgids vindt u wat het marktconform salaris is van de 100 meest gangbare functies binnen finance en accounting, IT en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Kom meer te weten over de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste aanwervingstrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering en hoe u zich hierop voorbereidt.

chart icon
Lees bij over veel gevraagde vaardigheden.

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we u een overzicht van skills waar de meest gegeerde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids
Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw bedrijf in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...