Solliciteren

Je cv is het belangrijkste instrument om indruk te maken op je potentiële werkgever. Als het goed is, ben je op weg om de job van je dromen veilig te stellen. Als je het fout hebt, krijg je niet eens je voet door de voordeur. Als experts in rekrutering kunnen wij je helpen.

Trap niet in vacaturefraude

Robert Half legt uit waarom vacaturefraude toeneemt en hoe je nepvacatures kunt vermijden.

Durf in te zetten op je mad skills

Het verschil tussen hard en soft skills is al lang geen geheim meer, maar tegenwoordig staan ook 'mad skills' hoger op het verlanglijstje van recruiters en bedrijfsleiders. Wat maakt die vaardigheden echter anders dan de klassieke soft skills? En hoe kan je ze inzetten wanneer je solliciteert? 

Voorbeeld sollicitatiebrief: doe inspiratie op en ga zelf aan de slag!

Je bent je droomjob tegengekomen en je wil er natuurlijk alles aan doen om een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te versieren: het perfecte cv opstellen, een enthousiaste sollicitatiebrief schrijven die je toekomstige werkgever zin geeft om jou beter te leren kennen, … Neem ons voorbeeld van een motivatiebrief eens door en doe inspiratie op. Wedden dat de zinnen daarna vanzelf uit je toetsenbord rollen?

Hoe weiger je een ontoereikend loonvoorstel?

Je perfecte job gevonden, maar dat komt met een te laag loon? Heel vervelend. Ontdek hoe je een ontoereikend loonvoorstel professioneel kan weigeren zonder bruggen te verbranden. Je weet nooit wanneer paden elkaar weer kruisen.

Zo scoor je je eerste IT-job

Je bent recent afgestudeerd als IT’er of hebt net een programmeeropleiding achter de rug. Maar hoe scoor je nu je eerste IT-job om een boeiende loopbaan in de wereld van IT & Digital uit te bouwen?