3 inspirerende activiteiten voor tijdens je lunchbreak

Geplaatst door Robert Half op 08/02/2017

Hoewel je tientallen dingen kunt doen tijdens je lunchpauze, is de kans reëel dat je je elke middag schuldig maakt aan een van deze activiteiten: snel een ongezonde lunch naar binnen werken terwijl je je mails leest; naar de winkel hollen met je ogen angstvallig op je smartphone gericht; of gewoon doorwerken om die vergadering toch maar voorbereid te krijgen. Klinkt dit herkenbaar? Dan is het hoog tijd om met deze ongezonde gewoontes te breken. Hoe je lunchbreak dan wél kunt doorbrengen? Doe hier inspiratie op en haal het meeste uit je middag.

Bekijk onze vacatures

1. Maak van je lunchbreak een netwerkmoment

Zeker op drukke dagen lijkt het soms alsof je in een soort cocon zit te werken. Je ben druk bezig met je eigen taken, je wereld verkleint tot hij enkel nog uit je computerscherm bestaat, en je wisselt maar weinig woorden met je collega’s, zelfs al zitten ze vlak naast of voor je. Dat is begrijpelijk, maar ook erg jammer. Gebruik daarom je lunchbreak om je collega’s beter te leren kennen, of om kennis te maken met nieuwe gezichten. Neem jezelf voor om minstens één keer per week met een andere collega te gaan lunchen.

Als je vrienden hebt die in de buurt werken, is je middagpauze het uitgelezen moment om eens met hen bij te praten. Investeren in je privéleven is net zo belangrijk als aandacht besteden aan je werk. En dat hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen: je zult versteld staan van wat jullie op een uurtje allemaal kunnen bespreken. Door mentaal even afstand te nemen van je werk, kun je er na de middag bovendien eens zo hard tegenaan!

2. Gebruik je lunchpauze om iets (gezonds) te eten

Het is een open deur: eet iets gezonds onder de middag. Een paar sneden volkorenbrood, een slaatje, noodles, restjes van de avond voordien, ... Deze tip lijkt misschien vanzelfsprekend, maar ga eens bij jezelf na hoe vaak je al een maaltijd hebt overgeslagen omdat je per se nog een taakje wilde afwerken? ’s Middags iets eten – al is het iets kleins – geeft je opnieuw energie en helpt je beter te concentreren. Niemand is erbij gebaat dat je om vier uur geveld wordt door hoofdpijn en vermoeidheid, enkel en alleen omdat je onder de middag geen halfuurtje tijd kon uittrekken om iets deftigs te eten. Hou hiermee ook rekening als je je planning opmaakt: probeer vergaderingen of calls te vermijden onder de middag. Als dit echt niet lukt, zorg er dan tenminste voor dat je nadien wat tijd vrij hebt voor jezelf.

3. Ga ’s middags naar buiten, of ga sporten

Sporten onder je lunchpauze lijkt misschien te veel gedoe, maar de voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen:

  • Het geeft je een energieboost en heel wat voldoening
  • Het is goed voor je gezondheid
  • Het vermindert stress
  • Het verhoogt de concentratie

Zie je het niet zitten om onder je lunchbreak een fitnesstoestel te beklimmen of om je loopschoenen aan te trekken? Maak dan minstens een kleine wandeling: ga even naar buiten; de verandering van omgeving en de frisse lucht zullen je goed doen.

Meer blogposts...