Je loon onderhandelen: tips voor een gesprek zonder gezichtsverlies

Geplaatst door Robert Half op 02/10/2017

Weinig momenten die zo veel tact en diplomatie vragen als een salarisonderhandeling. Logisch ook: misschien wil jij wel onderhandelen over je loon, maar ziet je leiddinggevende dat niet meteen als een topprioriteit. Sterker nog: de kans bestaat dat hij je huidige loon ruim voldoende acht en jouw salariseisen ongepast vindt. Wie dan een loonsverhoging uit de brand wil slepen, moet sterk in zijn schoenen staan en omzichtig te werk gaan. Ontdek hier hoe je een salarisonderhandeling overleeft.

Weet wat je wil

Of je salarisgesprek al dan niet resulteert in een aantrekkelijker loonbriefje, hangt grotendeels af van je voorbereiding. In de meeste gevallen moet je leidinggevende namelijk nog overtuigd worden, en dat lukt alleen als je zélf weet waar je naartoe wil. Wie gaat onderhandelen over zijn loon, gebruikt het best volgende vragen als leidraad:

  • Hoeveel meer wil je verdienen?
  • Is je huidige loon marktconform? Hoe hoog ligt het loon bij concurrerende ondernemingen?
  • Waarom vind je dat je recht hebt op een loonsverhoging? Wat zijn je belangrijkste verwezenlijkingen en hoe hebben die het bedrijf vooruitgeholpen?

Stel geen overdreven eisen

De beste manier om je eigen marktwaarde in te schatten, is door af en toe eens (vrijblijvend) te solliciteren. Merk je dat je huidige salaris best wel aan de hoge kant is? Dan is het beter om je verwachtingspatroon bij te stellen. Met onrealistische salariseisen zal je sowieso van een kale reis terugkeren en bovendien maak je een inhalige indruk. En ook als je een minder jaar achter de rug hebt, is een loononderhandeling niet aan de orde. Wie zijn doelstellingen niet gehaald heeft en toch een hoger loon vraagt, riskeert het deksel op de neus te krijgen. Veel beter is om een evaluatiegesprek aan te vragen en samen met je leidinggevende te bekijken wat er beter moet. Kan je wél terugblikken op een geslaagd jaar en zijn de bedrijfsresultaten positief? Dan is een loongesprek zeker opportuun. De beste strategie is om daarbij een iets grotere loonstijging aan te vragen dan je eigenlijk wil, aangezien een onderhandeling meestal uitmondt in een compromis. Bouw wat marge in, zonder te overdrijven natuurlijk.

Kies het juiste moment om je loon te onderhandelen

Timing is alles, zeker bij loonsonderhandelingen. Vraag geen gesprek aan in een drukke periode of wanneer de zaken wat minder gaan. Dat getuigt van weinig inlevingsvermogen. Klop eerder aan bij je leidinggevende na de afronding van een succesvol project of wanneer je een grote klant hebt binnengehaald. En ook tijdens het loongesprek zelf komt het erop aan om je momenten te kiezen. Begin niet meteen over de cijfertjes op je loonbrief, maar ga voor de diplomatische aanpak. Wat heb je allemaal verwezenlijkt? Hoe zie je je verder evolueren binnen het bedrijf?

Extralegale voordelen?

Mogelijk is er bij je onderneming geen budgettaire ruimte voor loonsverhogingen, wat onderhandelen al bij voorbaat zinloos maakt. Alhoewel. Mogelijk maak je aanspraak op extralegale voordelen. Die kosten het bedrijf meestal minder dan een loonsverhoging. Denk maar aan een gsm-abonnement of opleidingsmogelijkheden die een blijk van waardering zijn voor je harde werk. Je merkt het: onderhandelen over loon is geen sinecure. Maar wie het doordacht aanpakt, bereikt wel degelijk resultaat.

Benieuwd naar de loonschalen in finance & accounting, administratie en IT?

Of u nu personeel wil aanwerven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in uw sector?

In de Salarisgids vindt u wat het marktconform salaris is van de 100 meest gangbare functies binnen finance en accounting, IT en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Kom meer te weten over de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste aanwervingstrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering en hoe u zich hierop voorbereidt.

chart icon
Lees bij over veel gevraagde vaardigheden.

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we u een overzicht van skills waar de meest gegeerde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids
Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw bedrijf in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...