Hoe overtuig je je werkgever van jouw opleidingsbudget?

Geplaatst door Robert Half op 13/11/2018

Je bent ervan overtuigd dat de opleiding die je op het oog hebt je huidige skillset verbetert en bijdraagt tot je professionele groei. Toch is het niet altijd even eenvoudig om hiermee naar je werkgever te stappen en deze te overtuigen om opleidingsbudget vrij te maken.

Met deze tips wordt het nog eenvoudiger om je baas te overtuigen van een opleidingsbudget:

 

Stap goed voorbereid naar je werkgever

Zorg er eerst en vooral voor dat je weet waarover je spreekt. Verzamel alle info die nuttig is voor je baas.

Maak een lijstje met:

 

  • Het tijdstip en duur van de opleiding

  • De kostprijs van de opleiding

  • De vaardigheden die je gaat leren

 

Benadruk de voordelen voor je werkgever

De voordelen voor je werkgever zijn misschien wel het belangrijkst bij het overtuigen van je werkgever van jouw opleidingsbudget. Leg daarom de focus op de groei van het bedrijf en jouw rol hierin. Van zodra je hem of haar hiervan hebt overtuigd, zal de aanvraag van je training al heel wat soepeler verlopen.

 

Je werkt aan je professionele groei

Naast de voordelen voor je werkgever zijn er uiteraard ook voordelen voor jou als werknemer. Initiatief nemen in je persoonlijke groei als werknemer geeft een goede indruk. Benadruk de mogelijkheid tot groei in je functie, waarbij je dankzij opleidingen flexibeler inzetbaar wordt en beter mee kan met veranderingen.

 

Je werkgever geniet van fiscale voordelen

Is je manager nog niet helemaal overtuigd? Een extra pluspunt voor je bedrijf is dat de opleidingskosten aftrekbaar zijn van de belastingen. Daarnaast kan je bedrijf vaak beroep doen op subsidies voor het volgen van cursussen.

 

Verbreed de kennis van je collega’s

Door je opgedane kennis te delen met je collega's, verkleint de kost van je opleiding voor het bedrijf en wordt de kans groter dat je de cursus effectief mag volgen. Een win-win situatie!

 

Krijg je na bovenstaande argumenten toch nog een nee van je manager? Dan kan je proberen om een compromis te sluiten waarbij je je eigen tijd zal investeren in de opleiding, indien je werkgever betaalt. Of laat je manager deze overtuigende blogpost lezen.

 

Naast betalende opleidingen zijn er ook heel wat gratis online cursussen die je kan volgen op je eigen tijd of tijdens de werkuren. Raadpleeg hier onze opleidingsopties.

Meer blogposts...