Hoe bepaalt je werkgever je loon? Dit zijn de 3 systemen.

Geplaatst door Robert Half 03/01/2019

Of je er nu tevreden over bent of niet, je ontvangt op dit moment een bepaald loon. Dat is geen lukrake som. Voor je via een loonsonderhandeling tot een bedrag komt, overweegt je werkgever een aantal factoren die de basis vormen van het voorstel dat je zult krijgen.

Logischerwijs hangt je loon af van je functie binnen het bedrijf. Daarnaast bepaalt ook de sector waarin je werkt mee wat je verdient. Andere factoren zijn diploma’s, eerdere werkervaring en anciënniteit.

In dit blogbericht kom je te weten welke verschillende mogelijkheden je werkgever heeft om je loon te bepalen.

 

1 De loonbarema’s

De term ‘loonbarema’ is je wellicht niet vreemd. De betekenis ervan misschien wel: een loonbarema is een tabel die lonen indeelt volgens functie en ervaring. Naargelang wat je dus kan en hoeveel ervaring je hebt, kom je bij een bepaalde loonvork (hieronder meer) terecht. Die is hetzelfde voor je collega’s met dezelfde jobinhoud en ervaring.

De loonbarema’s bepalen ook hoeveel en wanneer je opslag krijgt. Dit systeem behandelt alle werknemers gelijk. Het voordeel is dat iedereen hetzelfde verdient, het nadeel is dat je niet noodzakelijk extra beloont wordt als je extra je best doet.

 

2 Loonvork

Kiest je werkgever ervoor met een loonvork te werken, dan krijg je geen vast bedrag per functie en ervaring, maar wel een minimum- en maximumbedrag. Je begint te werken voor het minimumbedrag (let op, het gaat hier niet noodzakelijk over een minimumloon) en kunt - naargelang je prestaties - opslag krijgen. Je moet dan laten zien wat je waard bent en elk jaar je loonsverhoging verdienen.

Het voordeel van een loonvork is dat je - in tegenstelling tot wanneer je onder een loonbarema valt - sneller opslag zal krijgen als je beter presteert.

 

3 Marktconform loon

Een marktconform loon is een salaris dat in overeenstemming is met de markt. Je krijgt dus het maandelijkse inkomen dat de meeste andere professionals in jouw functie en branche (gemiddeld) krijgen.

Ben je niet helemaal zeker hoe het juist zit voor jouw functie en sector, ontdek dan via onze looncalculator of het voorstel dat je kreeg aan jouw eisen voldoet.

In onze Salarisgids 2019 vind je trouwens de gemiddelde lonen in de sectoren finance en accounting, administratieve ondersteuning en IT.

Betaalt je werkgever je een marktconform loon uit, dan weet je dat je bedrag niet ver zal afwijken van datgene wat je bij de concurrentie ook zou ontvangen. Natuurlijk zijn er tussen de bedrijven nog kleine verschillen.

Ziet het ernaar uit dat jouw profiel steeds schaarser zal worden, dan kan dat een reden zijn voor je werkgever om jou meer te betalen. Ben je echt een specialist in wat je doet en heb je bepaalde ervaring met projecten of nichevaardigheden waarvan men geen idee heeft, speel dit dan zeker uit tijdens je loonsonderhandeling.

 

Gratis Salarisgids: dit mag je verwachten

Lees - voor je naar een onderhandeling trekt - onze Salarisgids en ontdek de marktconforme lonen voor jouw sector.

 

Of u nu personeel wil aanwerven of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids 2020 bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de volgende stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends en informatie over een marktconform salaris: onze Salarisgids heeft het allemaal.

money icon
Wat is een marktconform salaris in uw sector?

In de Salarisgids vindt u wat het marktconform salaris is van de 100 meest gangbare functies binnen finance en accounting, IT en administratieve ondersteuning.

monitor icon
Kom meer te weten over de laatste trends op de arbeidsmarkt

Lees meer over de laatste aanwervingstrends, waaronder de gevolgen van de hoge vacaturegraad, de war for talent en de digitalisering en hoe u zich hierop voorbereidt.

chart icon
Lees bij over veel gevraagde vaardigheden.

Wat zijn de meest gevraagde profielen en de daarbij horende technische competenties en soft skills? Voor elk gespecialiseerd domein geven we u een overzicht van skills waar de meest gegeerde profielen over moeten beschikken.

Stuur me de Salarisgids

Gelieve uw voornaam in te vullen.

Gelieve uw achternaam in te vullen.

Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.

Gelieve de gezochte functie in te vullen.

Gelieve uw bedrijf in te vullen.

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.

Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de functie in te vullen.

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.

Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtstbijzijnde kantoor te kiezen

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.
Tags

Meer blogposts...