Hoe bepaalt je werkgever je loon? Dit zijn de 3 systemen.

Geplaatst door Robert Half op 03/01/2019
Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe wordt je loon bepaald

  1. De loonbarema's
  2. Loonvorken
  3. Marktconforme lonen

 

Of je er nu tevreden over bent of niet, je ontvangt op dit moment een bepaald loon. Dat is geen lukrake som. Voor je via een loononderhandeling tot een bedrag komt, overweegt je werkgever een aantal factoren die de basis vormen van het voorstel dat je zult krijgen. Logischerwijs hangt je loon af van je functie binnen het bedrijf. Daarnaast bepaalt ook de sector waarin je werkt mee wat je verdient. Andere factoren zijn diploma’s, eerdere werkervaring en anciënniteit.

Hoe bepaalt je werkgever je loon?

Je werkgever gebruikt 3 systemen om je loon te bepalen: de loonbarema's, een loonvork of een marktconform loon. In dit blogbericht leggen we je elk systeem uit.

Ontdek in onze Salarisgids ook al de gemiddelde lonen voor jouw sector.

 

1. De loonbarema’s

De term ‘loonbarema’ is je wellicht niet vreemd. De betekenis ervan misschien wel: een loonbarema is een tabel die brutolonen indeelt volgens functie en ervaring. De bedragen op die tabel stijgen naargelang je progressie. Wat je kan en hoeveel ervaring je hebt bepaalt je loonvork (hieronder meer) -. Die is hetzelfde voor je collega’s met dezelfde jobinhoud en ervaring.

De loonbarema’s bepalen ook hoeveel en wanneer je opslag krijgt. Dit systeem behandelt alle werknemers (binnen dezelfde sector) gelijk. Het voordeel is dat iedereen met dezelfde opleiding, functie en niveau van verantwoordelijkheid hetzelfde verdient.

 

2. Loonvork

Kiest je werkgever ervoor met een loonvork te werken, dan krijg je geen vast bedrag per functie en ervaring, maar wel een minimum- en maximumbedrag. Je begint te werken voor een loon dat bij je skills en complexiteit van je functie past. Je moet dan laten zien wat je waard bent en elk jaar - naargelang je prestaties - je loonsverhoging verdienen.

Het voordeel van een loonvork is dat je - in tegenstelling tot wanneer je onder een loonbarema valt - sneller opslag zal krijgen als je beter presteert.

 

3. Marktconform loon

Een marktconform loon is een salaris in overeenstemming met de markt. Je krijgt dus het maandelijkse inkomen dat de meeste andere professionals in jouw functie en branche (gemiddeld) krijgen. Ben je niet helemaal zeker hoe het juist zit voor jouw functie en sector, ontdek dan via Salarisgids of het voorstel dat je kreeg aan jouw eisen voldoet. In onze Salarisgids vind je de gemiddelde lonen in de sectoren finance en boekhouding, administratie, HR en office support en IT.

Betaalt je werkgever je een marktconform loon uit, dan weet je dat je bedrag niet ver zal afwijken van datgene wat je bij de concurrentie ook zou ontvangen. Natuurlijk zijn er tussen de bedrijven nog kleine verschillen. Ziet het ernaar uit dat jouw profiel steeds schaarser zal worden, dan kan dat een reden zijn voor je werkgever om jou meer te betalen. Ben je echt een specialist in wat je doet en heb je bepaalde ervaring met projecten of nichevaardigheden waarvan men geen idee heeft, speel dit dan zeker uit tijdens je loononderhandeling.

 

Hoeveel zou ik moeten verdienen of aanbieden?

Ontdek op een toegankelijke en interactieve manier alles wat je moet weten over de nieuwste trends op de arbeidsmarkt en krijg inzichten in de salarissen voor verschillende functies in administratie, HR en office support, financiën en boekhouding, IT, legal en project- en interimmanagement.

Labels

Meer blogposts...