Loon & voordelen

Niet alle voorstellen zijn gelijk. Gelukkig beschikt Robert Half over gegevens die aantonen hoe jouw salaris zich verhoudt tot dat van je collega's in het hele land. Ontdek welke vaardigheden je nodig hebt en hoe je je werkervaring kunt inzetten.

Een competitief loon: wat betekent dat precies?

Vacatures spreken vaak van een ‘competitief salaris’ met ‘aantrekkelijke voordelen’. Wat betekent dat precies, een competitief loon? En hoe weet je of je werkgever je effectief een marktconform salaris biedt? Het komt erop aan je goed voor te bereiden voor je naar een loonsonderhandeling gaat. Kijk ook verder dan het brutobedrag.

13 veelgestelde vragen over de 13de maand

Wat is de 13de maand en welke voorwaarden zijn eraan verbonden? Heeft elke werknemer er recht op en hoe hoog is het bedrag? 13 vragen beantwoord!

Waarom het geven van flexibiliteit bovenaan de prioriteitenlijst moet staan

Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot telewerk behoren tot het verwachtingspatroon van de Belgische werknemers. Nu bedrijven door de inflatie en stijgende loonkosten minder flexibel kunnen zijn op vlak van salaris, bieden ze andere vormen van flexibiliteit aan zoals flexibel verlonen, plaatsonafhankelijk werken of een verkorte werkweek.

De arbeidsmarkt van 2023 in 5 trends

Nu we de coronacrisis achter ons gelaten hebben, is de arbeidsmarkt weer volop in beweging. De meeste Belgische bedrijven hebben vertrouwen in de toekomst, al zijn ze tegelijkertijd niet helemaal zorgen-vrij. Ze zijn bezorgd over de druk op de lonen, het aantrekken en behouden van talent en het vinden van de juiste skills. Uit het onderzoek voor onze Salarisgids kwamen vijf trends naar boven die de arbeidsmarkt in 2023 zullen kenmerken.