Tips werknemers

Hoe kun je je vaardigheden in een bedrijf ontwikkelen en verbeteren? Is het tijd om een nieuwe job te zoeken? Ontdek praktisch advies van een ervaren rekruteringsexperts. Vind voor elke fase van je carrière nuttige informatie over hoe je efficiënt een job kan vinden, hoe je je carrière kan ontwikkelen en hoe je je huidige professionele situatie kan evalueren.

Accountant: een boeiende job met veel verantwoordelijkheid

Accountants - de benaming voor de boekhouder van voordien: iedereen kent de job en elk bedrijf heeft er minstens één nodig om de financiën op orde te krijgen en te houden. Maar weet jij echt wat een accountant doet? Wat moet je gestudeerd hebben voor deze job, zijn er doorgroeimogelijkheden en op welk loon kan je rekenen?

Voorbeeld sollicitatiebrief: doe inspiratie op en ga zelf aan de slag!

Je bent je droomjob tegengekomen en je wil er natuurlijk alles aan doen om een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te versieren: het perfecte cv opstellen, een enthousiaste sollicitatiebrief schrijven die je toekomstige werkgever zin geeft om jou beter te leren kennen, … Neem ons voorbeeld van een motivatiebrief eens door en doe inspiratie op. Wedden dat de zinnen daarna vanzelf uit je toetsenbord rollen?

Waar je rekening mee moet houden in 2023 als je werkt in finance en boekhouding

Op de huidige arbeidsmarkt is er veel vraag naar financiële en boekhoudkundige profielen die naast de juiste expertise over voldoende soft skills beschikken, zodat ze breder en met meer verantwoordelijkheden kunnen ingezet worden in het bedrijf. Werkgevers zetten sterk in op digitale transformatie en aantrekkelijke extralegale voordelen om talent aan te trekken.

Werken in IT: dit heeft 2023 in petto

Digitalisering kreeg de laatste jaren een enorme boost en de technologische sector blijft intussen aan een sneltempo evolueren. Er is dan ook een grote vraag naar gespecialiseerde IT-profielen in alle sectoren. Waaraan mag je je het komende jaar verwachten als IT’er? Hoeveel kan je verdienen in de IT-sector?

Een job als administratief bediende: ook iets voor jou?

Veel bedrijven zijn tegenwoordig op zoek naar goede administratieve medewerkers om hun verdere groei te ondersteunen. Maar weet jij wat een job als administratief medewerker echt inhoudt, wat je doorgroeikansen zijn en hoeveel je verdient?