Tips werknemers

Hoe kun je je vaardigheden in een bedrijf ontwikkelen en verbeteren? Is het tijd om een nieuwe job te zoeken? Ontdek praktisch advies van een ervaren rekruteringsexperts. Vind voor elke fase van je carrière nuttige informatie over hoe je efficiënt een job kan vinden, hoe je je carrière kan ontwikkelen en hoe je je huidige professionele situatie kan evalueren.

Je krijgt een tegenvoorstel van je werkgever: aanvaarden of niet?

Je bent op zoek naar een nieuwe job, vindt er één met een interessant aanbod en overweegt om het salarisvoorstel te aanvaarden. En dan doet je huidige werkgever je een aanlokkelijk tegenvoorstel. Ga je erop in of blijf je beter bij je besluit om van job te veranderen?

Een marktconform salaris: wat is dat precies?

Bij je zoektocht naar een job kom je zeker de term 'marktconform salaris' tegen. Maar wat is dat precies? En hoeveel bedraagt zo'n marktconform loon? Lees het in onze blogpost en ontdek meteen de loonschalen in verschillende sectoren.

Spontaan solliciteren: hoe pak je dat aan?

Wil je graag werken bij een bedrijf maar hebben ze geen vacature die bij jouw profiel aansluit? Dan kan je (lang) wachten op de juiste functie of de koe bij de horens vatten door spontaan te solliciteren. Dat laatste vergt tijd en energie, maar het kan je wel de job van je leven opleveren. Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ zet Robert Half enkele tips op een rijtje om te scoren met een spontane sollicitatie.

Hoe ga je aan de slag in de IT sector?

De IT sector is afwisselend, uitdagend en biedt tal van opportuniteiten voor starters. Mark Bennett, Associate Director bij Robert Half Australië, en Christian Schmitz, Head of Technology bij Robert Half Duitsland, leggen uit hoe je zonder gespecialiseerde vaardigheden aan de slag kunt in de IT sector.