Tips werknemers

Hoe kun je je vaardigheden in een bedrijf ontwikkelen en verbeteren? Is het tijd om een nieuwe job te zoeken? Ontdek praktisch advies van een ervaren rekruteringsexperts. Vind voor elke fase van je carrière nuttige informatie over hoe je efficiënt een job kan vinden, hoe je je carrière kan ontwikkelen en hoe je je huidige professionele situatie kan evalueren.

Respectvol communiceren op het werk

De manier waarop we communiceren met onze collega’s zegt veel over wie we zijn. Onze communicatiestijl kan een impact hebben op hoe anderen zich voelen op het werk. Vaak beïnvloedt dat wat die personen over ons denken en hoe ze met ons omgaan. Respectvol communiceren op het werk is dan ook vitaal om hechte, waardevolle werkrelaties uit te bouwen en een aangename, productieve en inclusieve omgeving te creëren.

5 tips voor een geslaagde eerste werkdag

En dan is het zover: de eerste werkdag op je nieuwe job. Plotseling begin je te twijfelen aan jezelf en alles rondom je, met een aanzienlijke portie zenuwen tot gevolg. Geen nood: wij geven je graag een aantal tips om van de eerste werkdag op je nieuwe job een succes te maken.

Hoe maak je een goede eerste indruk op je nieuwe werk

De eerste indruk is altijd cruciaal. En dat geldt uiteraard ook bij een nieuwe job! Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je een positieve indruk maakt op je nieuwe managers en collega’s. Als je de tijd neemt om een sterke ‘elevator pitch’ voor bereiden waarin je jezelf naar behoren voorstelt, zal dat je zeker geen windeieren leggen. We vertellen je wat je moet doen als je aan een nieuwe job begint, hoe je jezelf voorstelt, en welke extra stappen je kunt nemen om je eerste dagen vlot te laten verlopen.

Zin in een carrièreswitch? Schakel de hulp in van een rekruteringskantoor!

Als je overweegt om je loopbaan een nieuwe wending te geven, ben je zeker niet alleen. De coronapandemie heeft heel wat professionals ertoe aangezet om hun huidige carrière onder de loep te nemen en nieuwe wegen in te slaan. En nu de economie en de arbeidsmarkt zich verder herstellen, voelen heel wat werknemers dat het moment aangebroken is om van koers te veranderen.

12 tips om een job te vinden op de huidige arbeidsmarkt

Een nieuwe job zoeken kan behoorlijk wat stress meebrengen. Bovendien is de bedrijfswereld de voorbije maanden flink dooreengeschud, met alle gevolgen van dien voor de arbeidsmarkt. Werk zoeken in het (post)coronatijdperk is niet meer hetzelfde als ervoor, aangezien de bedrijven hun aanwervingsprocessen hebben aangepast. Ondernemingen zijn op zoek naar nieuwe vaardigheden om hen te helpen de crisis te boven te komen en verder te groeien. Het is dan ook meer dan ooit cruciaal om te zorgen dat jouw cv opvalt tussen de grote massa.

Inschrijving nieuwsbrief

Gelieve uw Voornaam in te vullen.
Gelieve uw Email in te vullen.

Duid aan welke informatie voor u het meest relevant is:*

Selecteer minimaal één optie.

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt en welkom.