De impact van AI op de financiële sector én op uw wervingsbeleid

Geplaatst door Robert Half op 10/05/2019

Artificial Intelligence (AI) of kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker binnen de financiële sector. Nu al maken veel bedrijven gebruik van de mogelijkheden die AI biedt en dat zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Lees hieronder wat AI voor uw organisatie kan betekenen en welke impact deze ontwikkeling heeft op uw wervingsbeleid.

 

Wat is Artificial Intelligence?

Deloitte definieert AI als een reeks technologieën met een voorspellende kracht en een zekere mate van autonoom leren.

Om AI succesvol te maken is een grote hoeveelheid data nodig. Deze data wordt niet alleen geanalyseerd, er worden bovendien onderling verbanden gelegd om zo nieuwe dingen te leren, voorspellingen te doen en zelfs beslissingen te nemen.

 

Impact op elk niveau van de financiële dienstverlening

AI heeft op veel manieren invloed op de financiële sector, het kan gebruikt worden om:

  • Ingegeven data te controleren.

  • Data zeer nauwkeurig te analyseren en trends en patronen te herkennen.

  • Voorspellingen te doen en te anticiperen op toekomstige activiteiten.

  • Uw medewerkers van gedetailleerde rapporten te voorzien.

  • Uw klantenservice en communicatie te verbeteren: vragen kunnen automatisch en accuraat beantwoord worden door chatbots en/of virtuele assistenten.

 

De voordelen van kunstmatige intelligentie voor uw bedrijf

Een groot voordeel van de introductie van AI op de werkvloer is dat er, door bepaalde activiteiten en processen te automatiseren, meer tijd vrijkomt voor uw medewerkers om zich bezig te houden met taken zoals het interpreteren van de data.

Deze kennis kan vervolgens gebruikt worden om beslissingen te nemen en aanbevelingen te doen die u helpen om uw organisatie succesvoller te maken.

Afwijkingen, zoals tegenvallende cijfers, worden bovendien sneller gedetecteerd. Dit geeft uw medewerkers meer tijd om het probleem aan te pakken.

 

Moet u uw wervingsbeleid aanpassen aan AI?

Artificial Intelligence draagt niet alleen bij aan vernieuwende klantoplossingen, het heeft bovendien de potentie om de werking van uw organisatie te verbeteren. Een nauwkeurige controle van de geautomatiseerde processen binnen uw bedrijf blijft echter noodzakelijk.

Het is daarom van belang dat u niet alleen investeert in technisch personeel dat AI-oplossingen kan doorvoeren binnen uw organisatie, maar ook in vakkundige en gekwalificeerde finance experts die kunnen omgaan met de uitdagingen die AI biedt voor de financiële sector.

Meer finance-trends die uw HR beleid voor 2019 zullen bepalen.

 

Vind uw nieuwe finance specialisten

Meer blogposts...