9 jobboards die u helpen de juiste kandidaat te vinden

Geplaatst door Robert Half op 18/07/2018

Het is lang niet evident om de juiste mensen voor de vacature te vinden. Dat moeten we u niet uitleggen. Sommigen zijn niet gekwalificeerd genoeg, anderen stellen te hoge looneisen of passen niet bij de bedrijfscultuur. En soms vindt u gewoon te weinig mensen om uit te kiezen. Dan helpt het al een stuk om uw vacature op de juiste plaatsen te verspreiden. Om u op weg te zetten hebben we een lijst gemaakt van 9 jobboards die u helpen de juiste kandidaat te vinden:

 

Robert Half

Bij Robert Half zit u goed voor vol- als halftijds personeel voor financiële, IT- en administratieve functies.

Onze gespecialiseerde recruiters kennen de sector door en door. Ze denken met u mee over de invulling van een vacature, maar ook over de balans tussen tijdelijke en vaste medewerkers.

Bij Robert Half schakelen we snel zodat u de topkandidaten niet misloopt.

Vind een medewerker

 

Indeed

Indeed heeft een verzameling vacatures van verschillende online bronnen. Werkzoekenden vinden hier vacatures van alle mogelijke sectoren op één plek. Voor elke werkgever heeft Indeed een bedrijfspagina met meer informatie. Claim zeker uw pagina zodat u vertegenwoordigd bent op dit grote portaal.

 

Stepstone

Stepstone is een bekend internationaal online platform met vacatures over alle sectoren heen. Ze werken ook met vele partnerwebsites waardoor u met uw vacature een grote poel potentiële kandidaten bereikt.

 

Jobat

Jobat is sterk aanwezig in verschillende media en zijn heel actief met display campagnes op gespecialiseerde vakwebsites.

 

LinkedIn

LinkedIn is hét sociale netwerk om nieuw personeel te rekruteren. U vindt er enorm veel cv’s. Omdat veel mensen hun profiel openbaar plaatsen, hebt u vaak al een goed idee van de vaardigheden van een kandidaat en kan u kosteloos mensen benaderen. Een publiek profiel betekent ook meer geloofwaardigheid, want ook huidige en ex-collega’s zien met welke vaardigheden men uitpakt. Werkzoekenden kunnen job alerts instellen en zullen dus - gesteld dat ze die van uw bedrijf willen ontvangen - een waarschuwing krijgen wanneer u een nieuwe vacature plaatst.

 

VDAB

Het grootste publiek van VDAB bestaat uit werklozen, maar deze jobboards zijn tout court een goede bron voor werkzoekenden van alle aard. Heel nuttig dus om hier uw vacature te laten opnemen.

 

Vacature

Erg knap en hedendaags is het platform van vacature.com. U vindt er verschillende formules op maat van uw wensen.

 

Monster

Monster is een van de grootste vacaturedatabanken ter wereld met handig managementsysteem en automatische antwoorden. Leuke plus: u kan er gratis studentenjobs aanbieden.

 

Glassdoor

Het reviewplatform Glassdoor is een online platform waar zowel huidige als voormalige werknemers - vaak anoniem - de vele gebruikers informeren over bv. de bedrijfscultuur, lonen en werkvoorwaarden bij bedrijven zoals dat van u. Het is dus heel belangrijk om op dit platform aan uw employer branding te werken en een goed imago te creëren.

Bent u nog op zoek naar de juiste kandidaat voor uw open vacature? Daar helpen we u graag mee verder.

Vind een medewerker

Meer blogposts...