6 voortekenen dat u tijdelijk personeel nodig heeft

Geplaatst door Robert Half op 23/04/2018

De zomerperiode is altijd wat kalmer, maar net als wij weet u uit ervaring dat na de vakanties plots alle klanten aankloppen voor extra projecten. Dan moet uw personeel in actie schieten, maar soms blijkt de plotse workload de capaciteit te overstijgen. Om perfect voorbereid te zijn op eventuele piekperiodes is het soms verstandig om een beroep te doen op tijdelijke werknemers.

Misschien zijn er nu al voortekenen dat u tijdelijk personeel kan gebruiken. Maar hoe herkent u die signalen?

Om u te helpen hebben we 6 voortekenen opgelijst. 6 signalen die erop wijzen dat een tijdelijke professional voor uw team geen overbodige luxe is.

Laat ons weten welk profiel u zoekt

 

1. Gebrek aan sterke kandidaten voor lange duur

Als u een bepaalde expertise mist in uw team is het niet altijd evident om meteen een langdurige oplossing te vinden. Misschien loopt u die grote klant wel mis omdat u simpelweg niet de juiste mensen in huis hebt. Het is dan best een logische stap om een voorlopig profiel aan te stellen tot u een permanente collega hebt gevonden.  

 

2. Uw team verdrinkt in het werk

Als de workload als het zwaard van Damocles boven het hoofd van uw team hangt en u nog grote projecten moet opleveren, kan een tijdelijke werknemer helpen om meer tijd vrij te maken voor uw vaste teamleden. Die laatsten zullen zich veel beter kunnen concentreren op de belangrijke taken dankzij de verminderde druk op hun schouders.  

 

3. U hebt nichespecialisten nodig

Freelance en tijdelijke professionals hebben gewoonlijk specifieke vaardigheden die ontbreken in de samenstelling van het gemiddelde team. Voor sommige projecten heeft u die vaardigheden gewoon nodig. Zeker wanneer deadlines op de loer liggen, is het aangewezen een tijdelijke kracht aan te stellen.  

 

4. Uw team is met jaarlijkse vakantie

Iedereen heeft recht op vakantie, ook uw werknemers. Maar dat betekent niet dat de kwaliteit van uw werk ook enkele weken verdwijnt. Zijn er om bepaalde redenen enkele van uw sterkste teamleden gelijktijdig met vakantie, dan is een tijdelijke kracht aanstellen misschien wel ideaal om de druk op de achterblijvers te verlichten.  

 

5. De digitale transformatie is intensief

Digitale transformatie is een van die buzzwords van de laatste jaren, maar er is een reden waarom het buzzwords zijn. Uit een onderzoek van IT-bedrijf CGI blijkt dat de digitale transformatie al in 2016 topprioriteit was bij 92% van de Belgische bedrijven. Heeft u nog geen digitale strategie, dan weet u dus dat het hoog tijd is om die uit te werken.   Omdat uw vaste werknemers zich intensief met deze digitale transformatie zullen bezighouden, zijn tijdelijke werknemers terwijl u het team opleidt de ideale piste.
 

6. U heeft iemand nodig maar het budget is beperkt

U stelt vast dat er ruimte is in uw team voor iemand extra, maar u heeft geen budget om iemand aan te nemen. Dan is een tijdelijke specialist inhuren een kosteneffectieve oplossing, want u betaalt per dag uit en werkt met flexibele uren. Dat geeft u de vrijheid om de gaten in uw maandplanning op te vullen zodat u geen budget verspilt.  

 

Op zoek naar een tijdelijke werknemer?

Bij Robert Half beschikken we over een ruime database met ervaren specialisten die klaarstaan om meteen aan de slag te gaan.

Vind een tijdelijke werknemer

Meer blogposts...