4 voordelen van talent zoeken via een rekruteringsbureau

Geplaatst door Robert Half op 08/03/2018

Zelf de perfecte kandidaat voor een vacature vinden is niet evident. Hoewel niemand uw bedrijf en werknemers beter kent dan uzelf, kan een rekruteringsbureau in-housekennis helpen ontbolsteren en de kwaliteit van uw aanwervingsproces verhogen. En er zijn nog een pak voordelen aan het samenwerken met een bureau. We lijsten er 4 voor u op.

De 4 voordelen:

  1. Werf vlotter aan
  2. Krijg toegang tot een grotere database
  3. Probeer een andere aanpak
  4. Haal toptalenten binnen

 

1 Werf vlotter aan

De meeste bedrijven hebben specifieke vaardigheden in gedachten wanneer ze een kandidaat zoeken. Omdat u vandaag de dag snel moet zijn om kandidaten binnen te halen, definieert u uw criteria best op voorhand zorgvuldig. Een ervaren recruitment consultant helpt u de precieze vereisten uit te werken, zodat u veel efficiënter en vlotter gaat rekruteren en die sterke kandidaat niet meer misloopt. Een ervaren partij als Robert Half kan dankzij veel ervaring makkelijker proactief te werk gaan en zo nog sneller schakelen.

Onze consultants staan met zoveel mensen in contact dat ze voor elke vacature heel snel getalenteerde specialisten kunnen voorstellen. Daarom hoeven ze dus ook vaak geen nieuwe mensen te zoeken, ze kennen ze al. Dat is het rechtstreekse resultaat van langetermijnrelaties met onze kandidaten.

 

2 Krijg toegang tot een grotere database

Een groot rekruteringsbureau zoals Robert Half heeft een uitgebreid netwerk aan kantoren zodat u heel regionaal kan zoeken en en meer voeling heeft met de specifieke regio’s. Daarbovenop kennen onze recruitment consultants de sector door en door en hebben ze een uitgebreid netwerk aan talenten ter beschikking. Zo doet u uw voordeel met een groot aanbod aan kandidaten van hoge kwaliteit. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

 

3 Probeer een andere aanpak

Elk bedrijf heeft een intern aanwervingsproces dat voor hen werkt, maar de grenzen verleggen en nieuwe methodes uitproberen levert vaak resultaat op. Zeker voor nieuwe of heel schaarse profielen is een geoptimaliseerd proces van cruciaal belang. Met een recruiter werken die innovatie verdedigt kan u helpen om nieuwe strategische, kosteneffectieve werving voor uw zaak te identificeren. Het Company-In-systeem van Robert Half is bijvoorbeeld een manier om discreet maar snel op de bal te spelen. Een alternatief is Direct Start, waarbij we een uitzendkracht zonder gesprek meteen laten starten en op het einde van de eerste werkdag al evalueren. Dé manier om geen tijd te verliezen.

 

4 Haal toptalenten binnen

Rekruteringsspecialisten hebben niet enkel ervaring met de juiste kandidaten voor uw vacature te vinden, ze helpen u ook uw favoriet binnen te halen. Ze gaan om met tegenvoorstellen van andere werkgevers, zullen uw aanbod aan de kandidaat verkopen en helpen u te onderhandelen over een competitief loon en extralegale voordelen.

Deze experten zijn ook een voordeel voor de kandidaten, want tijdens het rekruteringsproces krijgen ze een duidelijk beeld van de ambities en doelen van de kandidaat en weten zo of de vacature en bedrijfscultuur wel bij hen past. En dat is een belangrijke stap in het tevreden houden van zowel de nieuwe kandidaat als zijn of haar collega’s.

 

Duidelijk advies nodig?

Onze ervaren consulenten ondersteunen al jarenlang bedrijven bij het rekruteren van nieuw personeel. Met gericht advies helpen zij bedrijven toptalenten aan zich te binden. Mensen die matchen met de bedrijfscultuur en het helemaal zien zitten in hun nieuwe omgeving.

 

Benieuwd wat Robert Half voor u kan doen? Onze consulenten helpen u graag op weg.

Meer blogposts...