4 finance-trends die uw HR-beleid voor 2019 zullen bepalen

Geplaatst door Robert Half 22/10/2018

De financiële sector verandert voortdurend en als bedrijf moet u zich dus op tijd voorbereiden op 2019. De Robert Half Salarisgids is hét referentiepunt voor trends en loonschalen in finance en accounting. Daaruit geven we u graag al deze 4 opvallende trends voor 2019 mee, zodat u weet waaraan u zich kan verwachten.

Stijgend personeelsverloop

Een van de opvallendste vaststellingen uit de Salarisgids is dat door de toenemende automatisering de vraag naar gekwalificeerde financeprofessionals blijft stijgen, terwijl het aanbod beperkt blijft. Daarom neemt - volgens 83% van de Belgische CFO’s en financieel directeurs - het personeelsverloop sterk toe.

De overgrote meerderheid van hen ziet dit in 2019 enkel toenemen. Met 60% is het personeelsverloop veruit het hoogst in financieel management.

Steeds langere aanwervingstijd

Een hoger personeelsverloop betekent ook dat het aanwerven van nieuwe medewerkers steeds langer duurt. Maar liefst 10 procent van de vacatures blijft langer dan 3 maanden open. Bij 5 procent duurt het zelfs langer dan een half jaar voor de perfecte kandidaat een contract tekent.

Als gevolg daarvan wenden bedrijven zich steeds meer tot interim-personeel. Dat die tactiek erg in trek is blijkt uit het feit dat bijna 6 op 10 CFO’s en financieel directeurs een tijdelijke werknemer aanstelt in afwachting van een permanente oplossing. 

Evolueren in een snel veranderende omgeving

Die evolutie vertaalt zich ook naar managementniveau. Van alle interim-managers is er maar liefst 71% actief als projectmanager, maar ook het begeleiden van bedrijfstransformaties (57%) en het garanderen van de bedrijfscontinuïteit (56%) zijn goed vertegenwoordigd. 

Het grote voordeel van interim-managers is - naast het feit dat er meteen een voorlopige maar pasklare oplossing is - dat zij nieuwe kennis & ervaring uit andere bedrijven en sectoren meebrengen. Daar heeft volgens de CFO’s een positieve impact op hun afdeling.

Vertrouwen in de toekomst

De voortdurende digitale transformatie - en de invloed ervan op de sector - maakt dat bedrijven zich steeds beter moeten voorbereiden op de toekomst. Meer dan 9 op 10 Belgische CFO’s en financieel directeurs hebben er echter vertrouwen in dat ze hun team kunnen klaarstomen voor wat komt.
 

Lees ons rapport met de belangrijkste ontwikkelingen in de finance en accounting en ontdek de actuele loonschalen.

Of u nu personeel wil aantrekken of een carrièreswitch overweegt, de Robert Half Salarisgids bevat alle informatie die u nodig hebt om goed geïnformeerd de stap te zetten. Van loonschalen en de meest recente extralegale voordelen tot aanwervingstrends: onze Salarisgids heeft het allemaal.

Download nu de Salarisgids voor finance en accounting, administratieve ondersteuning en IT.

  • ontdek wat een job waard is
  • kom meer te weten dan enkel lonen
  • lees bij over de laatste aanwervingstrends
  • ontdek de topjobs in de sector en veelgevraagde vaardigheden
  • Ontdek wat een job waard is
  • Kom meer te weten dan enkel lonen
  • Lees bij over de laatste aanwervingstrends
  • Ontdek de veelgevraagde vaardigheden

Stuur me de Salarisgids

Gelieve uw voornaam in te vullen.
Gelieve uw achternaam in te vullen.
Gelieve uw e-mailadres in te vullen.
Gelieve een optie te kiezen.
Gelieve de gezochte functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor te kiezen.
Gelieve de functie in te vullen.
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen.
Gelieve uw postcode in te vullen.

Gelieve een specialisatie te kiezen.
Gelieve het dichtsbijzijnde kantoor in te vullen.

Gelieve de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring te lezen en aanvaarden.

Meer blogposts...