Personeelsbeleid

Het aantrekken van het beste talent betekent vaak dat u een voorsprong moet hebben op de concurrentie op het gebied van verloning, extralegale voordelen en bedrijfscultuur. De rekruteringsdeskundigen van Robert Half geven inzicht in wat medewerkers zoeken bij de afweging van hun opties. Zorg ervoor dat uw wervingsstrategie overtuigend genoeg is om de juiste kandidaten aan te trekken.

Terug naar kantoor na corona: hoe pak je het aan als werkgever?

De regels rond telewerk worden stilaan weer versoepeld. Hoe organiseer je als werkgever de terugkeer naar kantoor? Willen alle medewerkers wel terug naar het oude systeem? En kan je vaccinatie verplichten voor je medewerkers? Wij geven enkele tips.

‘People first’: een andere kijk op cybersecurityrisico’s

Het aantal cyberbedreigingen neemt toe en in onze technologiegerichte samenleving verliezen we makkelijk het noorden in de zoektocht naar oplossingen. In deze gastblog nodigt Roland Carandang, Managing Director bij de afdeling Technology Consultancy van het Britse Protiviti, ondernemingen uit om een meer mensgerichte aanpak te hanteren.

Interne mobiliteit: Laat uw in-house talent groeien

Onderzoek wijst uit dat bedrijven voor het invullen van vacatures vooral op zoek gaan naar talent van buitenaf. Toch is ook intern rekruteren in opmars. Als het goed wordt aangepakt en als u rekening houdt met enkele aandachtspunten, is interne mobiliteit een uitgelezen manier om uw in house talent te behouden en te versterken. Nu en met het oog op de toekomst.

Duurzame carrières als motor van de economie

Duurzame carrières zijn de motor van een goed draaiende economie en samenleving. Maar wat is een duurzame carrière precies? En wat kan je als werkgever doen om duurzame carrières te stimuleren?

Inschrijving nieuwsbrief

Gelieve uw Voornaam in te vullen.
Gelieve uw Email in te vullen.

Duid aan welke informatie voor u het meest relevant is:*

Selecteer minimaal één optie.

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt en welkom.