Personeelsbeleid

Het aantrekken van het beste talent betekent vaak dat u een voorsprong moet hebben op de concurrentie op het gebied van verloning, extralegale voordelen en bedrijfscultuur. De rekruteringsdeskundigen van Robert Half geven inzicht in wat medewerkers zoeken bij de afweging van hun opties. Zorg ervoor dat uw wervingsstrategie overtuigend genoeg is om de juiste kandidaten aan te trekken.

8 uitdagingen voor HR-managers

Door de enorme transformaties die bedrijven de afgelopen jaren ondergaan hebben, worden HR-managers geconfronteerd met nieuwe manieren van werken en de daar bijhorende uitdagingen. De rol van de HR-manager is divers en blijft voortdurend evolueren: van aanwervingen, de bedrijfscultuur en welzijn op het werk tot het uitstippelen van het HR-beleid (in lijn met de wetgeving) en het updaten van processen.

Total Workforce Management: de toekomst van HR management?

De arbeidsmarkt is de voorbije jaren ingrijpend veranderd. Vaste werknemers krijgen steeds vaker versterking van een groeiend aantal interimmanagers of andere externe medewerkers. Het managen van zo'n divers personeelsbestand is geen sinecure. Frédéric Naedenoen, assistent-professor aan het HEC Liège, researcher aan het LENTIC en specialist in HR management, wijdde er zijn proefschrift aan. Wij zetten enkele van zijn bevindingen op een rij.

Waarom EQ steeds belangrijker wordt op de werkvloer

Werknemers met de nodige kennis en ervaring zijn gegeerde profielen op de arbeidsmarkt. Maar een andere grote troef tijdens het solliciteren is je emotionele intelligentie. Wat is het, waarom is het zo belangrijk op de werkvloer en hoe kan je je EQ verbeteren? We zetten het op een rijtje.

 

8 redenen om een executive searchspecialist onder de arm te nemen

Jeff Bezos stapte recent op als CEO bij Amazon. Niet alleen was hij de oprichter van het bedrijf, hij was ook jarenlang hét gezicht ervan. Geen simpele taak om zo’n zwaargewicht op te volgen. Het is een ware kunst om gekwalificeerde, performante leidinggevenden te vinden, en de zoektocht naar de juiste kandidaat kan enorm lang en complex zijn. Om een doordachte beslissing te kunnen nemen, leest u hier waarom het interessant kan zijn om een beroep te doen op een 'retained' executive searchbureau om het ideale talent voor uw seniorfuncties te vinden.