People management

Het managen van een team kan uitdagend zijn, maar het kan ook enorm veel voldoening geven. Het ontwikkelen van de vaardigheden van het personeel, ze zien slagen en ze zien groeien op het werk is een belangrijk aspect van manager zijn. Het is ook een bewijs van uw teammanagementcapaciteiten en uw vermogen om strategieën aan te passen en af te stemmen op de behoeften van uw medewerkers. Als ervaren rekruteringsbureau weten we dat tevreden medewerkers zich gewaardeerd voelen en bijdragen aan het succes van het bedrijf.

13 doeltreffende strategieën voor retentie

Een van uw beste krachten neemt plots ontslag. Wat is er aan de hand? En wat met de rest van uw medewerkers? Misschien zullen ook andere waardevolle werknemers overwegen om het bedrijf te verlaten na dit plotse vertrek. Bovendien kan het een negatieve impact hebben op het moreel, wat dan weer de prestaties en de betrokkenheid van de medewerkers kan aantasten. Tijd dus om na te gaan of uw bedrijf wel het nodige doet om de tevredenheid op het werk en dus ook uw personeelsbehoud te verzekeren.

Hoe stimuleer je een positieve mindset bij je medewerkers?

Een positieve mindset is essentieel op de werkvloer. Het zorgt immers voor meer werktevredenheid, nieuwe initiatieven en een goede werksfeer. Als werkgever of leidinggevende is het dan ook belangrijk om positief denken zoveel mogelijk te stimuleren. We geven je enkele tips. 

Vier tips om een goede en professionele mentor te worden

Een professioneel mentorprogramma kan heel leerrijk zijn, niet alleen voor diegene die u onder uw vleugels neemt maar ook voor uzelf als mentor. Wij geven graag 4 tips die kunnen helpen om een positieve impact te hebben als mentor.

People management binnen een hybride werkmodel: zo pakt u het aan

Door de coronacrisis is thuiswerk al enkele maanden de norm. De weg naar een hybride werkmodel, waarbij een deel van het team thuis werkt en een deel op kantoor, lijkt te zijn ingezet. Maar hoe managet u nu zo’n team? Wat zijn de valkuilen? En hoe houdt u de betrokkenheid van werknemers hoog?

Inschrijving nieuwsbrief

Gelieve uw Voornaam in te vullen.
Gelieve uw Email in te vullen.

Duid aan welke informatie voor u het meest relevant is:*

Selecteer minimaal één optie.

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt en welkom.