Loon & voordelen

Het aanbieden van een competitieve verloning en bijkomende voordelen is essentieel om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken. Robert Half heeft up-to-date salarisinformatie om u te helpen bij het maken van aantrekkelijke vacatures en het nemen van de juiste beslissingen bij het werven van personeel. Ontdek hoe compensatie wordt beïnvloed door locatie, ervaring en andere factoren. Gebruik de gegevens en het advies van onze rekruteringsdeskundigen om aan de verwachtingen van een potentiële medewerker te voldoen of deze te overtreffen.

Een marktconform salaris: wat is dat precies?

Bij je zoektocht naar een job kom je zeker de term 'marktconform salaris' tegen. Maar wat is dat precies? En hoeveel bedraagt zo'n marktconform loon? Lees het in onze blogpost en ontdek meteen de loonschalen in verschillende sectoren.

Een goed loonbeleid gaat niet enkel over geld — zo pak je het aan

Ondanks economische onzekerheid blijft de behoefte aan het aantrekken van talent een topprioriteit voor bedrijven, zo blijkt uit de Salarisgids van Robert Half. Daar maken velen zich zorgen over, want hoe houd je dan talent aan boord? Het antwoord: met een loonbeleid dat over meer gaat dan alleen salaris.

Een competitief loon: wat betekent dat precies?

Vacatures spreken vaak van een ‘competitief salaris’ met ‘aantrekkelijke voordelen’. Wat betekent dat precies, een competitief loon? En hoe weet je of je werkgever je effectief een marktconform salaris biedt? Het komt erop aan je goed voor te bereiden voor je naar een loonsonderhandeling gaat. Kijk ook verder dan het brutobedrag.

Flexibiliteit voornaamste voordeel om talent aan te trekken en te behouden

Veel Belgische bedrijven kampen met minder salarisflexibiliteit als gevolg van de coronacrisis. Daarom moeten ze innoveren en nieuwe voordelen aanbieden om talent in 2021 te behouden en aan te trekken. Flexibiliteit speelt daarin een belangrijke rol, zo blijkt uit een onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half.