Tips werkgevers

De belangrijkste troef van een bedrijf is het eigen team. Daarom helpen wij managers bij het creëren van een gunstige en stimulerende werkomgeving om het beste uit hun medewerkers te halen. Veel bedrijven doen dagelijks beroep op onze recruitment services. Hierdoor hebben we een duidelijk zicht op de beste en meest actuele managementpraktijken. In deze rubriek bieden wij u tips om de productiviteit van uw team te verhogen, de moraal hoog te houden en het werk van uw medewerkers te waarderen.

Een vlotte overgang: wat als de CEO een stap wil terugzetten?

Het is niet altijd vanzelfsprekend om de fakkel door te geven als je als CEO een stap wil terugzetten. Philip Hendrickx, Managing Director bij Robert Half, gaat dieper in op de opties die bedrijfseigenaars en C-level executives hebben wanneer ze een opvolger zoeken vooraleer ze toetreden tot de raad van bestuur.

Hoe beoordeelt u de vaardigheden van IT-kandidaten

De strijd om IT professionals woedt in alle hevigheid. Omdat de vraag zo groot is, moeten werkgevers exact weten welke skills een kandidaat moet hebben, zodat ze meteen kunnen handelen als ze een geschikt profiel vinden. Hoewel vaardigheden zoals communicatie en klantgerichtheid steeds belangrijker worden bij IT functies, prijken technische skills nog steeds bovenaan op het lijstje. Waarom is het testen van vaardigheden zo belangrijk en welke technieken kunt u hiervoor toepassen?

Goede bedrijfscultuur start bij goede leiders

Tegenwoordig is het aanwerven van leidinggevenden een van de grootste uitdagingen waar bedrijven voor staan. Fabrice Coudray, managing director bij Robert Half Executive Search, legt uit waarom de juiste executive profielen vinden echt bepalend is voor de toekomst van teams, bedrijven en bedrijfsculturen.

Mismatch tussen kandidaat en vacature: hoe kan u dit voorkomen?

Als bedrijf de juiste medewerkers aanwerven is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in de huidige war for talent is het niet eenvoudig voor bedrijven om de geknipte personen te vinden voor hun vacatures. Hoe komt het dat er verkeerde aanwervingen gebeuren? En wat kan een bedrijf doen om een mismatch te vermijden tussen vacature en kandidaat?