Terug naar je oude werkgever: hoe pak je het aan?

Geplaatst door Robert Half op 23/06/2023
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Oude liefde roest niet. Wat doe je als die nieuwe job niet is wat je ervan verwacht had en je heimwee hebt naar je vorige werkgever? Ga je terug of niet? Wij vertellen hoe je het goed aanpakt en een geslaagde comeback maakt.

Een carrièrekeuze maken die niet de juiste blijkt te zijn, kan iedereen overkomen. Ben je ongelukkig in je nieuwe job? Dan is het belangrijk dat je aan jezelf durft toegeven dat het gras niet groener was aan de overkant. Denk na over de richting die je uit wil met je carrière en welke job beter past bij je ambities en vaardigheden. Misschien besef je dat het in je vorige job niet zo slecht was en wil je graag terug naar je ex-werkgever, die op dat moment een interessante openstaande vacature heeft.

Boomerang recruitment: voordelen voor de werkgever

‘Boomerang recruitment’ is de term die werkgevers in de Verenigde Staten gebruiken wanneer ze een ex-werknemer opnieuw in dienst nemen. Bij ons is het nog niet zo’n ingeburgerd fenomeen als aan de overkant van de oceaan, maar terugkeren naar je vroegere werkgever is geen teken van zwakte. Als je het weloverwogen aanpakt, levert het voor beide partijen voordelen op.

Ook al lijkt het risicovol om een ex-werknemer opnieuw binnen te halen, boomerang recruitment blijkt voor veel bedrijven een succesvolle rekruteringsstrategie. En belangrijke reden hiervoor is dat een ex-werknemer sneller inzetbaar is dan een nieuwkomer. Hij/zij kent al goed de processen, de manier van werken en de bedrijfscultuur, waardoor er weinig of geen opleidingsperiode meer nodig is. De ervaring die de persoon elders opdeed, kan daarnaast een meerwaarde zijn voor het bedrijf. Last but not least is een werknemer die terugkeert vaak zeer gemotiveerd om van zijn of haar tweede kans een succes te maken. Allemaal voordelen voor de werkgever!

6 tips voor een geslaagde comeback bij je vorige werkgever

Ook als werknemer kan boomerang recruitment je heel wat voordelen opleveren, op voorwaarde dat je het goed aanpakt:

1. Blaas geen bruggen op

Eerst en vooral: vertrek altijd in goede verstandhoudig met je baas en collega’s. Zo hou je alle mogelijkheden voor de toekomst open. Eindig in schoonheid: rond lopende projecten succesvol af, geef goede briefings aan je eventuele opvolger, en bedank je baas en collega’s voor de leerrijke tijd en de ervaring die je hebt opgedaan. Het kan geen kwaad om ook na je vertrek contact te houden met die collega’s: ze vormen een belangrijk deel van je netwerk.

2. Sta stil bij de reden van je vertrek

Neem tijd om terug te blikken: waarom ben je destijds vertrokken bij je vorige werkgever? Waren er bepaalde ergernissen of problemen die nu opnieuw de kop kunnen opsteken, of zijn die zaken veranderd? Hou er rekening mee dat oud-collega’s met wie je een goede band had misschien vertrokken zijn. Eventueel kan je enkele collega’s van toen contacteren om een antwoord te krijgen op deze vragen. Aangezien ze je goed kennen, kunnen ze inschatten of de vacature bij je past.

3. Weet wat je wil

Tijd om aan de toekomst te denken nu. Voor je effectief de stap zet richting je voormalige werkgever, is het belangrijk dat je goed weet wat je wil. Waarin moet je nieuwe functie verschillen van je vorige job in het bedrijf? Een loopbaancoach kan je helpen om inzicht te krijgen in je verwachtingen en ambities. Zo begin je goed voorbereid aan je gesprek met je vorige (en misschien volgende) werkgever.

4. Communiceer duidelijk

Weet je wat je wil? Dan komt het erop aan om je verwachtingen helder te communiceren aan je vorige werkgever. Licht toe wat je motivatie is om terug te keren. Omgekeerd geldt ook: laat je werkgever duidelijk uitleggen hoe je nieuwe functie eruit zal zien en wat er van je verwacht wordt. Zo zijn jullie zeker dat jullie op dezelfde lijn zitten.

5. Doorloop de normale sollicitatieprocedure

Weet dat het voor jou wellicht een ander soort sollicitatiegesprek wordt dan voor iemand die nog nooit bij het bedrijf werkte. Je vorige werkgever zal vooral polsen naar de reden van je vertrek en je motivatie om terug te keren. Ga er niet vanuit dat je zeker de job krijgt. Het is mogelijk dat het bedrijf twijfelt om je opnieuw in dienst te nemen aangezien je zelf bent weggegaan. Durf toegeven dat je een fout gemaakt hebt door te vertrekken. Benadruk dat je een nóg betere versie van jezelf bent door de ervaring die je opdeed, en dat je er voor de volle honderd procent voor zal gaan.

6. Zet je meerwaarde in de kijker

Op je nieuwe job heb je wellicht heel wat skills en ervaring opgedaan. Zet tijdens het gesprek zeker die nieuwe vaardigheden in de kijker en waarom ze een meerwaarde kunnen zijn voor het bedrijf en de nieuwe functie. Benadruk de kennis die je hebt van de organisatie en maak duidelijk dat je hierdoor snel ‘up and running’ kan zijn om zaken gedaan te krijgen. 

Wil je niet terug naar je oude werkgever, maar ben je wel op zoek naar een nieuwe job?

Ontdek onze openstaande vacatures en vind jouw geschikte job.

Naar onze vacatures

Meer blogposts...