Tips werknemers

Loods jouw bedrijf vlot de zomer door: denk nu al aan extra medewerkers

Ook dit jaar zal de zomer er anders uitzien dan normaal. Dat betekent echter niet dat jouw medewerkers minder vakantie zullen nemen. Reizen dicht bij huis zit immers in de lift en medewerkers zullen nog steeds verlofdagen opnemen om hun kinderen op te vangen. Als bedrijfsleider of HR-verantwoordelijke is het daarom belangrijk om nu al de nodige vervanging te voorzien. De manier bij uitstek? De aanwerving van jobstudenten of tijdelijke werkkrachten.

Herbekijk onze webinarreeks: Jouw toekomst

In deze webinarreeks werken we samen aan jouw toekomst. Onze panelleden delen carrièretips en advies met betrekking tot je doelstelling, skills, personal brand en carrière. Van het (her)definiëren van jouw doelstellingen en ‘personal brand’ tot de voorbereiding en selectie van sollicitatiegesprekken, alles komt aan bod. 

14 etiquettetips voor videovergaderingen

2020 zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als “het jaar van de virtuele meetings”. Met de toename van het thuiswerken in de afgelopen maanden zijn videomeetings eerder de norm dan de uitzondering. We geven je 14 tips om gespaard te blijven van technische problemen en uitschuivers tijdens je virtuele meetings.

Dit zijn de aanwervingstrends voor 2021

Dat het coronavirus de economische wereld danig door elkaar heeft geschud, is een understatement. Tal van bedrijven moesten zich in sneltempo herorganiseren en de toekomstplannen herbekijken. Dat heeft ook gevolgen voor hun aanwervingsbeleid. We loodsen je door de belangrijkste aanwervingstrends voor 2021.

Wat zijn de trends en ‘hot jobs’ in finance?

De uitdagingen in de financiële sector waren de voorbije maanden ongezien. Elke nieuwe evolutie in de strijd tegen de corona-pandemie bracht onzekerheid met zich mee. Dat leidde ertoe dat een aantal nieuwe vaardigheden cruciaal werden in de sector.

8 haalbare tips om je tijd goed te beheren wanneer je thuiswerkt

Je tijd doeltreffend beheren is sowieso niet eenvoudig, maar als je thuis werkt, ver van je vertrouwde kantooromgeving, wordt het nog een veel grotere uitdaging. Deze acht tips voor timemanagement helpen je alvast je tijd beter te beheren.