Tips werknemers

Loods jouw bedrijf vlot de zomer door: denk nu al aan extra medewerkers

De zomervakantie is in de meeste bedrijven vaak een rustigere periode, met veel medewerkers die op vakantie vertrekken. Maar u verliest de thuisblijvers beter niet uit het oog. Zij dienen immers de workload op te vangen tijdens de afwezigheid van collega’s. Als bedrijfsleider of HR-verantwoordelijke is het daarom belangrijk om de nodige vervanging te voorzien.

Waarom een job in IT iets voor jou is

De IT-sector heeft zijn stoffig en oubollig imago al lang van zich afgeschud. De digitalisering is alomtegenwoordig en termen als big data, augmented en virtual reality, internet of things en artificial intelligence vliegen ons om de oren. Bedrijven kunnen niet meer zonder een sterke IT-afdeling en veel (nieuwe) bedrijven bieden een antwoord op de technologische evolutie. Misschien is een job in IT wel op jouw lijf geschreven? We zetten de voordelen van werken in IT op een rijtje.

Herbekijk onze webinarreeks: Jouw toekomst

In deze webinarreeks werken we samen aan jouw toekomst. Onze panelleden delen carrièretips en advies met betrekking tot je doelstelling, skills, personal brand en carrière. Van het (her)definiëren van jouw doelstellingen en ‘personal brand’ tot de voorbereiding en selectie van sollicitatiegesprekken, alles komt aan bod. 

14 etiquettetips voor videovergaderingen

2020 zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als “het jaar van de virtuele meetings”. Met de toename van het thuiswerken in de afgelopen maanden zijn videomeetings eerder de norm dan de uitzondering. We geven je 14 tips om gespaard te blijven van technische problemen en uitschuivers tijdens je virtuele meetings.

8 haalbare tips om je tijd goed te beheren wanneer je thuiswerkt

Je tijd doeltreffend beheren is sowieso niet eenvoudig, maar als je thuis werkt, ver van je vertrouwde kantooromgeving, wordt het nog een veel grotere uitdaging. Deze acht tips voor timemanagement helpen je alvast je tijd beter te beheren.

Net afgestudeerd: Hoe kan je een job vinden zonder ervaring in een verstoorde economie?

Een eerste job, een binnen- of buitenlandse stage… De COVID-19-pandemie treft heel wat studenten en pas afgestudeerden en laat veel onzekerheid bestaan over hun (toekomstige) eerste stappen op de arbeidsmarkt. Toch is het zoeken en vinden van werk nog steeds noodzakelijk. Hier zijn een paar tips om deze uitdaging in alle rust aan te gaan.