Tips werkgevers

Bedrijfstransformatie – welk verhaal heb jij te vertellen?

Een bedrijfstransformatie is vandaag 'business as usual'. Daniel Vergara González, Managing Director bij Robert Half Executive Search legt uit wat dat precies betekent voor leidinggevenden en verklaart waarom het zo belangrijk is om in tijden van verandering het juiste verhaal te vertellen.

8 redenen om een executive searchspecialist onder de arm te nemen

Jeff Bezos stapte recent op als CEO bij Amazon. Niet alleen was hij de oprichter van het bedrijf, hij was ook jarenlang hét gezicht ervan. Geen simpele taak om zo’n zwaargewicht op te volgen. Het is een ware kunst om gekwalificeerde, performante leidinggevenden te vinden, en de zoektocht naar de juiste kandidaat kan enorm lang en complex zijn. Om een doordachte beslissing te kunnen nemen, leest u hier waarom het interessant kan zijn om een beroep te doen op een 'retained' executive searchbureau om het ideale talent voor uw seniorfuncties te vinden.

Hoe creëert u een genderneutrale en inclusieve werkplek?

Hoewel bedrijven hun best doen om de werkomgeving inclusiever te maken, werd tijdens de pandemie duidelijk dat er voor vrouwen nog een aanzienlijke kloof bestaat. Recente cijfers tonen aan dat 1 op de 2 vrouwen weinig optimistisch is over haar carrièrevooruitzichten. Er zijn heel wat factoren die een rol spelen om tot een genderevenwicht te komen. Evenveel vrouwen als mannen aanwerven en ze een gelijk loon beloven is niet voldoende.

Interne mobiliteit: Laat uw in-house talent groeien

Onderzoek wijst uit dat bedrijven voor het invullen van vacatures vooral op zoek gaan naar talent van buitenaf. Toch is ook intern rekruteren in opmars. Als het goed wordt aangepakt en als u rekening houdt met enkele aandachtspunten, is interne mobiliteit een uitgelezen manier om uw in house talent te behouden en te versterken. Nu en met het oog op de toekomst.

De opmars van de interim-manager

Interim-managers inschakelen biedt heel wat voordelen. Ze bieden quasi onmiddellijk een meerwaarde en kunnen ingezet worden op zeer cruciale posities. Het mag dan ook niet verbazen dat de vraag naar interim-managers toeneemt in elke bedrijfsdiscipline.

Trends en hot jobs binnen de IT-sector

Wie op zoek is naar werkzekerheid, zit absoluut goed in de IT-sector. Hoewel het aantal aanwervingen in de sector daalde in het begin van de coronacrisis, blijven bepaalde IT-profielen echte knelpuntberoepen. Wie helemaal thuis is in cybersecurity, datawetenschappen of e-commerce, heeft de jobs voor het uitkiezen.

Dit zijn de aanwervingstrends voor 2021

Dat het coronavirus de economische wereld danig door elkaar heeft geschud, is een understatement. Tal van bedrijven moesten zich in sneltempo herorganiseren en de toekomstplannen herbekijken. Dat heeft ook gevolgen voor hun aanwervingsbeleid. We loodsen je door de belangrijkste aanwervingstrends voor 2021.

Wat zijn de trends en ‘hot jobs’ in finance?

De uitdagingen in de financiële sector waren de voorbije maanden ongezien. Elke nieuwe evolutie in de strijd tegen de corona-pandemie bracht onzekerheid met zich mee. Dat leidde ertoe dat een aantal nieuwe vaardigheden cruciaal werden in de sector.