sollicitatiegesprek voorbereiden

Je sollicitatiegesprek voorbereiden in 4 stappen

Of je die nieuwe job waarvoor je je kandidaat hebt gesteld al dan niet krijgt, hangt mee af van hoe goed je sollicitatiegesprek verloopt. Dat gesprek goed voorbereiden is dus de boodschap. Maar hoe doe je dat? Begin alvast met deze 4 stappen.

Alles wat je moet weten over een telefonisch sollicitatiegesprek

Ben je geselecteerd voor de eerste ronde van een sollicitatie? Dan bestaat de kans dat er een telefonisch interview wordt afgenomen. Een telefonisch sollicitatiegesprek is niet vrijblijvend en vereist – net zoals een persoonlijk gesprek – een gedegen voorbereiding.

Zo haal je het maximum uit een leeg cv

Oogt je cv wat leeg? Je hebt meer kwaliteiten en ervaring dan je denkt. Vestig de aandacht op de juiste zaken met onze tips.

Formeel gekleed naar een sollicitatiegesprek? Zo knoop je de perfecte das!

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Net zoals je handdruk, geeft je kledingkeuze je potentiële werkgever al direct een (onuitwisbare) indruk van wie jij bent en of je binnen de bedrijfscultuur past. Wij tonen je stap voor stap hoe je perfect een das knoopt.

Een sollicitatiegesprek draait niet alleen om jou

In veel opzichten lijkt een sollicitatiegesprek op een eerste date. Je kiest een mooie outfit, je zorgt ervoor dat je op tijd bent en als je lijkt op het merendeel van de bevolking, wil je de juiste indruk maken.

Zo kan u als manager een goed sollicitatiegesprek afnemen

Een kandidaat kan er op papier misschien ideaal uitzien, maar tenzij u gedisciplineerd en alert bent, zou u wel eens onder de indruk kunnen zijn van de verkeerde persoon die toch al de juiste antwoorden heeft. Volg deze stappen om het beste uit het sollicitatiegesprek te halen.