Sollicitatiebrief

De perfecte slotzin voor je sollicitatiebrief

'End with a bang' - zeggen ze wel eens. En dat is voor je motivatiebrief niet anders. Reken er maar op dat die laatste zin een indruk zal nalaten bij je toekomstige werkgever. Wij geven enkele tips!

De aanspreking in je sollicitatiebrief: belangrijker dan je denkt

Je motivatiebrief is het middel bij uitstek om een gesprek met je toekomstige werkgever in de wacht te slepen. Maar om die kans te krijgen, moet jouw motivatiebrief natuurlijk wel opvallen. Tips om te scoren en wie weet… je droomjob binnen te halen!

De perfecte sollicitatiebrief schrijven? Het kan, met deze tips!

Een sollicitatiebrief schrijven is een lastige klus. Je wil enerzijds alle belangrijke informatie opnemen, maar anderzijds je toekomstige werkgever ook geen hoofdpijn bezorgen. En hoewel je eerlijk wil zijn, heb je geen zin om hiervoor afgestraft te worden. Met onze tips tover je zo de perfecte sollicitatiebrief op papier – of op je scherm!

Een spontane sollicitatiebrief: waarom wel en waarom niet?

Een spontane sollicitatiebrief verstuur je naar een bedrijf dat hier doorgaans niet om heeft gevraagd: er is geen sprake van een vacature. Let op: een open sollicitatie vereist een andere aanpak dan een gerichte sollicitatie. In dit artikel reiken we je de juiste tools aan.

De openingszin van je sollicitatiebrief: tips en tricks van experts

Tijdens een sollicitatiegesprek is de eerste indruk bepalend voor het beeld dat de recruiter van jou krijgt. Maar voor je zover bent, speelt je sollicitatiebrief natuurlijk een sleutelrol. Loopt jouw openingszin niet lekker, staat er een grote fout in, is hij saai, standaard of juist erg vreemd? Dan slinken je kansen zienderogen. Om dit rampscenario te vermijden, geven we je enkele do’s en don’ts mee.

Tips voor een cv dat indruk maakt

Een sterke indruk maken op je toekomstige werkgever? Dat doe je eerst en vooral met een sterk cv. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Tips voor het perfecte cv!

Je talenkennis op je cv vermelden: zo pak je het aan

Traditioneel bevat een cv veel informatie over jezelf die de lezer een helder beeld geeft over wie je precies bent en wat je vaardigheden zijn. Maar wanneer vermeld je je talenkennis op je cv? En hoe doe je dit op een heldere, gestructureerde manier?

Vaardigheden vermelden op je cv: zó pak je het aan

Vaardigheden of competenties zijn essentieel op je cv. We leggen je uit wat je best vermeldt en waarom. Lees onze tips en maak met je nieuw cv indruk op je toekomstige werkgever.