sollicitatiebrief

Voorbeeld sollicitatiebrief: doe inspiratie op en ga zelf aan de slag!

Je bent je droomjob tegengekomen en je wil er natuurlijk alles aan doen om een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te versieren: het perfecte cv opstellen, een enthousiaste sollicitatiebrief schrijven die je toekomstige werkgever zin geeft om jou beter te leren kennen, … Neem ons voorbeeld van een motivatiebrief eens door en doe inspiratie op. Wedden dat de zinnen daarna vanzelf uit je toetsenbord rollen?

De perfecte slotzin voor je sollicitatiebrief

'End with a bang' - zeggen ze wel eens. En dat is voor je motivatiebrief niet anders. Reken er maar op dat die laatste zin een indruk zal nalaten bij je toekomstige werkgever. Wij geven enkele tips!

De aanspreking in je sollicitatiebrief: belangrijker dan je denkt

Je motivatiebrief is het middel bij uitstek om een gesprek met je toekomstige werkgever in de wacht te slepen. Maar om die kans te krijgen, moet jouw motivatiebrief natuurlijk wel opvallen. Tips om te scoren en wie weet… je droomjob binnen te halen!

Een sollicitatiebrief schrijven: oefening baart kunst

Het is een torenhoog cliché, maar we trappen er dit artikel toch graag mee op gang: ‘oefening baart kunst’, zeker als het om schrijven gaat. Of je nu een brief, een rapport, een werkstuk of een sollicitatiebrief op papier moet zetten: het komt erop aan het format een beetje in de vingers te krijgen.

De perfecte sollicitatiebrief schrijven? Het kan, met deze tips!

Een sollicitatiebrief schrijven is een lastige klus. Je wil enerzijds alle belangrijke informatie opnemen, maar anderzijds je toekomstige werkgever ook geen hoofdpijn bezorgen. En hoewel je eerlijk wil zijn, heb je geen zin om hiervoor afgestraft te worden. Met onze tips tover je zo de perfecte sollicitatiebrief op papier – of op je scherm!

Een spontane sollicitatiebrief: waarom wel en waarom niet?

Een spontane sollicitatiebrief verstuur je naar een bedrijf dat hier doorgaans niet om heeft gevraagd: er is geen sprake van een vacature. Let op: een open sollicitatie vereist een andere aanpak dan een gerichte sollicitatie. In dit artikel reiken we je de juiste tools aan.

Een goede sollicitatiemail schrijven: zo doe je dat

Vandaag gebeurt bijna alles online, en dat geldt ook voor de verschillende stappen in een sollicitatieprocedure. Ben jij gewend om je motivatiebrief af te drukken en per post te versturen? Heb je geen idee wat de regels zijn als er plots een sollicitatiemail wordt gevraagd? Lees hier alles over de aandachtspunten bij de opmaak van een sollicitatiebrief via e-mail.

De openingszin van je sollicitatiebrief: tips en tricks van experts

Tijdens een sollicitatiegesprek is de eerste indruk bepalend voor het beeld dat de recruiter van jou krijgt. Maar voor je zover bent, speelt je sollicitatiebrief natuurlijk een sleutelrol. Loopt jouw openingszin niet lekker, staat er een grote fout in, is hij saai, standaard of juist erg vreemd? Dan slinken je kansen zienderogen. Om dit rampscenario te vermijden, geven we je enkele do’s en don’ts mee.