retentiebeleid

Jobtevredenheid: zó maakt u er een troef van in uw organisatie

Werknemers – mensen tout court – stellen hoge eisen en nemen geen genoegen met een ‘middelmatig’ leven. Ze willen niet alleen een goedgevulde sociale agenda, interessante hobby’s en een zee van tijd om die uit te oefenen, maar ook een job die hen gelukkig maakt. Hoe komt u te weten wat geluk op het werk dan wél betekent voor uw werknemers? En belangrijker: wat doet u met die informatie?

Hoe voer je een waardevol exitgesprek?

Een waardevol exitgesprek voeren? Dat is een absolute aanrader als je de samenwerking met je werkgever in schoonheid wil beëindigen. Zo pak je het aan.

“Betrokkenheid is het codewoord voor tevreden medewerkers”

Volgens de ''Better Life Index'' van de OESO blijkt dat België goed presteert wat de werk-privébalans betreft. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Jammer genoeg horen we regelmatig andere echo’s over de werknemerstevredenheid en de zoektocht naar de juiste balans tussen werk en privé. Op een tevredenheidsschaal van 0-100 scoren Belgische medewerkers 65,2, lager dan buurlanden Duitsland, Nederland en het verenigd Koninkrijk. Er is dus nog werk aan de winkel.

Hoe houdt u uw personeel gemotiveerd in elke carrièrefase?

Uw personeel gemotiveerd houden in elke carrièrefase en hen continu laten bijleren is van cruciaal belang. Uw werknemers worden er niet alleen gelukkiger van, ze creëren zo voor zichzelf ook meer carrièrekansen. Uw retentiebeleid is met andere woorden gebaat bij het feit dat uw werknemers een concreet doel voor ogen hebben. Hoe pakt u dit nu concreet aan?

Zó geeft u uw werknemers extra werklust

Meer dan ooit is dus het zaak om het personeel gemotiveerd te houden en extra werklust te geven, en dat doet u onder meer met behulp van de volgende strategieën.