professionele communicatie

De 5 leiderschapskwaliteiten van een sterke CEO

Niet iedereen is zomaar geschikt om een belangrijke leiderspositie in te nemen. Een sterke CEO creëert een aangename werkomgeving waarin zijn of haar werknemers zich goed voelen. Tevreden werknemers zijn namelijk essentieel voor het succes van een bedrijf. Om dat te bereiken, zijn volgende vijf leiderschapskwaliteiten onmisbaar.

De aanspreking in je sollicitatiebrief: belangrijker dan je denkt

Je motivatiebrief is het middel bij uitstek om een gesprek met je toekomstige werkgever in de wacht te slepen. Maar om die kans te krijgen, moet jouw motivatiebrief natuurlijk wel opvallen. Tips om te scoren en wie weet… je droomjob binnen te halen!

6 onmisbare skills voor een business analyst

Banken, de overheid, internationale bedrijven: ze nemen vandaag allemaal een business analyst in de arm. Hij of zij moet de klant mee helpen bouwen aan een betere financiële toekomst. Maar wat doet een business analyst nu precies? En welke vaardigheden heb je nodig om er zelf een te worden? 

De zachte vaardigheden die je als payroll officer in huis moet hebben

Als je aan de slag wil als payroll officer, kun je relatief makkelijk aantonen dat je over de nodige technische vaardigheden beschikt.Maar de tijd dat rekruteerders alleen aandacht besteedden aan zulke harde vaardigheden of ‘hard skills’ ligt ver achter ons. Vandaag zijn ze op zoek naar kandidaten die daarbovenop ook de nodige zachte vaardigheden of ‘soft skills’ in huis hebben. Geen idee wat die vaardigheden precies inhouden? Lees dan zeker verder!

Aan de slag in customer service? Over deze skills moet je beschikken

Werken in customer service is een aanrader voor wie houdt van sociaal contact en uitblinkt in problemen oplossen. Wie dag in dag uit met klanten omgaat, beschikt dus maar beter over een aantal specifieke vaardigheden. Wat je moet kunnen als je in customer service gaat werken? In dit artikel lijsten we enkele ideale competenties op.

Zó versterk je je communicatievaardigheden

‘Soft skills’ winnen in alle sectoren aan belang. Het is dan ook cruciaal om aan je communicatievaardigheden te werken. Lees onze tips.

De vuistregels van e-mailetiquette

Vermits e-mail de voornaamste vorm is van zakelijke communicatie, is het belangrijk dat u rekening houdt met de e-mailetiquette in uw correspondentie.

Zo kan u als manager doeltreffende communicatie op de werkplek bevorderen

In onzekere tijden is het voor managers meer dan ooit belangrijk om effectief te communiceren en doeltreffende communicatie op de werkplek te stimuleren. Of u nu een manager bent in een grote onderneming of een klein bedrijf, de manier waarop u met uw medewerkers communiceert kan de weg effenen naar succes – of naar nog meer onzekerheid.