Personeelsbeleid

Rekruteren: hoe stelt u een haalbaar functieprofiel op?

Het functieprofiel vormt de kern van een vacature. Geïnteresseerde professionals beslissen op basis van die profielschets om zich al dan niet kandidaat te stellen voor de job. Het is dus van groot belang om het functieprofiel (dat wil zeggen: een omschrijving van de competenties en kennis die nodig zijn om de job uit te oefenen) zorgvuldig op te stellen, zodat het haalbaar en realistisch is én u er de perfecte kandidaten mee aanspreekt.

Functiebeschrijving: hoe vermijdt u de clichés?

Voor de meeste recruiters is een functiebeschrijving opstellen niet hun favoriete aspect van de job, en het moet dan meestal nog eens onder behoorlijk wat tijdsdruk uitgevoerd worden. Dan is het verleidelijk om te hervallen in clichés als ‘hands-on mentaliteit’, ‘flexibel’ en ‘out of the box denken’.

Hoe ziet uw personeelsbestand eruit in 2019?

Bij de start van een nieuw jaar maakt u als hr-manager of bedrijfsleider doorgaans de balans op: hoe is het gesteld met hun personeelsbestand? Elke situatie vraagt om een specifieke aanpak, maar wij reiken u alvast enkele niet te verwaarlozen aandachtspunten aan.

Is uw personeelsbeleid klaar voor alle scenario’s?

Heeft u voldoende mensen in dienst om uw doelstellingen te behalen? Het is een vraag waar u beter even over nadenkt. Waarom? Dat leggen we u uit aan de hand van deze twee scenario’s.

 

 

Waarom een openstaande functie uw bedrijf meer kost dan bespaart

Door een te lang wervingsproces kunt u meer verliezen dan alleen een geschikte kandidaat. Naast het feit dat het de productiviteit en moraal van het team kan aantasten, kan het een breder effect hebben op de reputatie van werkgevers en op de economie zelf.