Personeelsbeleid

Rekruteren: hoe stelt u een haalbaar functieprofiel op?

Het functieprofiel vormt de kern van een vacature. Geïnteresseerde professionals beslissen op basis van die profielschets om zich al dan niet kandidaat te stellen voor de job. Het is dus van groot belang om het functieprofiel (dat wil zeggen: een omschrijving van de competenties en kennis die nodig zijn om de job uit te oefenen) zorgvuldig op te stellen, zodat het haalbaar en realistisch is én u er de perfecte kandidaten mee aanspreekt.

Functiebeschrijving: hoe vermijdt u de clichés?

Voor de meeste recruiters is een functiebeschrijving opstellen niet hun favoriete aspect van de job, en het moet dan meestal nog eens onder behoorlijk wat tijdsdruk uitgevoerd worden. Dan is het verleidelijk om te hervallen in clichés als ‘hands-on mentaliteit’, ‘flexibel’ en ‘out of the box denken’.

8 redenen om een executive-searchspecialist onder de arm te nemen

 De negatieve impact van een openstaande leidinggevende functie op het succes van uw bedrijf en het welzijn van een volledige afdeling kan groot zijn. Wilt u in dergelijke situaties echt het risico nemen van snelle, goedkope alternatieven? Om een doordachte beslissing te kunnen nemen leest u hier waarom het interessant kan zijn om een beroep te doen op een 'retained' executive-searchbureau om het ideale talent voor uw seniorfuncties te vinden.

Hoe ziet uw personeelsbestand eruit in 2019?

Bij de start van een nieuw jaar maakt u als hr-manager of bedrijfsleider doorgaans de balans op: hoe is het gesteld met hun personeelsbestand? Elke situatie vraagt om een specifieke aanpak, maar wij reiken u alvast enkele niet te verwaarlozen aandachtspunten aan.