HR-onderzoek

“Betrokkenheid is het codewoord voor tevreden medewerkers”

Volgens de ''Better Life Index'' van de OESO blijkt dat België goed presteert wat de werk-privébalans betreft. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Jammer genoeg horen we regelmatig andere echo’s over de werknemerstevredenheid en de zoektocht naar de juiste balans tussen werk en privé. Op een tevredenheidsschaal van 0-100 scoren Belgische medewerkers 65,2, lager dan buurlanden Duitsland, Nederland en het verenigd Koninkrijk. Er is dus nog werk aan de winkel.

Een salaris in punten: een goed idee?

Naast je salaris in geld ook nog een salaris in punten opbouwen? Het klinkt behoorlijk futuristisch, maar dat is het helemaal niet. Geen idee wat je ervan moet denken? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje!

10 goede redenen om accountant te zijn

De werving van financiële professionals zit in de lift en is weer bijna op het niveau van voor de crisis. Ontdek hier 10 goede redenen om accountant te zijn.

5 trends op de West-Vlaamse arbeidsmarkt voor 2016

De krapte op de West-Vlaamse arbeidsmarkt laat zich ook dit jaar sterk voelen. Voornamelijk als gevolg van een sterke vergrijzing en tegelijk een ontgroening in de regio heerst er een echte ‘war for talent’ waardoor een goede retentiestrategie een speerpunt wordt voor bedrijven in West-Vlaanderen. Toch blijft er een sterke vraag leven naar boekhoudkundige en financiële profielen. Ook op vlak van verloning is er reden tot optimisme.