CV schrijven

Welke studentenjobs zet ik op mijn cv (en welke niet)?

Wanneer het tijd is om te gaan solliciteren, zet je niet zomaar eender welke studentenjob op je cv. Als je een goede indruk wilt maken, hou je het best rekening met de volgende richtlijnen.

Tips nodig om je cv op te stellen? Deze checklist helpt je op weg!

In

Een curriculum vitae geeft je potentiële werkgever een goed beeld van wie je bent en wat je vaardigheden zijn – en dus van de manier waarop hij jou het beste kan inzetten. Met deze handige checklist hou je je cv kort en bondig, zonder dat er essentiële informatie ontbreekt.

Tips voor een cv dat indruk maakt

Een sterke indruk maken op je toekomstige werkgever? Dat doe je eerst en vooral met een sterk cv. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Tips voor het perfecte cv!

Vaardigheden vermelden op je cv: zó pak je het aan

Vaardigheden of competenties zijn essentieel op je cv. We leggen je uit wat je best vermeldt en waarom. Lees onze tips en maak met je nieuw cv indruk op je toekomstige werkgever.

Referenties op je cv: broodnodig of overbodig?

Je bent op zoek naar een (andere) job en wil natuurlijk graag het perfecte cv opstellen. Sommige sollicitanten kiezen ervoor om dit lijstje aan te vullen met referenties: verwijzingen naar personen die met jou hebben samengewerkt. Een goed idee, of juist niet? Dat lees je hier.

Een cv maken begint bij de juiste opbouw

Een van de zaken waar je cv aan moet voldoen, is een heldere opbouw. Geen idee hoe je dat moet aanpakken? Lees dan vooral verder!

De verschillende onderdelen van een cv

In

Een cv verschilt van persoon tot persoon, maar de bouwstenen waaruit zo’n document bestaat, zijn wel vaak hetzelfde. We lijsten de meest gebruikelijke onderdelen van een cv op, en geven tips om uit te blinken in elke gedeelte.

De voordelen van een online cv

Vandaag som je als sollicitant je vaardigheden, studies en werkervaring op in een online cv. Wie ‘mee’ wil zijn, kan met andere woorden niet achterblijven en maakt een digitaal cv aan. Waarop moet je zoal letten? Dat leer je hier.

Hoe maak je een goed cv? Tips van de expert

Een curriculum vitae of cv vormt samen met de sollicitatiebrief al dan niet de aanleiding voor een mogelijk toekomstig werkgever om je uit te nodigen voor een gesprek - en misschien wel meer. Maar hoe maak je een sterk cv? Dat leer je hier.