arbeidsmarkt

Duurzame groei voor Limburgse arbeidsmarkt

De Limburgse arbeidsmarkt staat op een keerpunt. Na enkele moeilijke jaren laten almaar meer Limburgse ondernemingen zich meevoeren door een frisse wind.

5 trends in 2016 voor de Antwerpse arbeidsmarkt

De economische groei in België bestendigt nu al een tijdje en de groeiverwachtingen zijn gematigd positief. Ook Antwerpen deelt in de positieve gevolgen van de economische heropleving. Wat heeft 2016 te bieden op de Antwerpse arbeidsmarkt? Niet alleen kunnen we hogere lonen verwachten in de Antwerpse regio, ook zal de ‘aanhoudende war for talent’ en de trend naar meer digitalisering kandidaten en professionals nopen tot het aanscherpen van hun talenkennis en enkele specifieke vaardigheden.

5 trends op de West-Vlaamse arbeidsmarkt voor 2016

De krapte op de West-Vlaamse arbeidsmarkt laat zich ook dit jaar sterk voelen. Voornamelijk als gevolg van een sterke vergrijzing en tegelijk een ontgroening in de regio heerst er een echte ‘war for talent’ waardoor een goede retentiestrategie een speerpunt wordt voor bedrijven in West-Vlaanderen. Toch blijft er een sterke vraag leven naar boekhoudkundige en financiële profielen. Ook op vlak van verloning is er reden tot optimisme.

Hoe de West-Vlaamse arbeidsmarkt de afgelopen 10 jaar evolueerde

Sinds Robert Half in 2007 met Accountemps een eerste divisie in West-Vlaanderen opende, is er heel wat veranderd. Met Robert Half Finance & Accounting, OfficeTeam en sinds kort ook Robert Half Management Resources telt Robert Half nu vier divisies in Roeselare. Niet alleen het kantoor kende een sterke groei, ook de West-Vlaamse arbeidsmarkt is de afgelopen tien jaar sterk geëvolueerd.