Over welke vaardigheden moet een interim IT-projectmanager beschikken?

Geplaatst door Robert Half op 07/12/2023
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bedrijven staan voor een duidelijke keuze: ofwel upgraden ze hun technologieën, systemen en processen, ofwel raken ze langzaam maar zeker achterop. Nieuwe manieren van werken, een veranderend klantgedrag en het belang van datamanagement – in de context van digitale transformatie – zijn de drijvende krachten achter verandering. Naarmate bedrijven hun digitale fundering opbouwen, krijgen ze ook te maken met een groeiend aantal cyberaanvallen. Ze willen hun beveiliging verbeteren, maar beschikken vaak niet over de expertise om dat soort projecten uit te voeren. Ze hebben misschien wel sterke technische teams, maar vooral kleine en middelgrote bedrijven hebben meestal geen voltijdse IT-projectmanagers in dienst. En voor IT-projecten waarbij meerdere afdelingen betrokken zijn, zijn die van cruciaal belang.

Timing is alles

Er zijn doorgaans drie situaties waarin interim IT-projectmanagers nuttig kunnen zijn.

  1. Allereerst in de proactieve fase: de IT-projectmanagers worden vanaf het begin bij het project betrokken. Ze helpen om de planning op te stellen, de omvang van het project te bepalen en misschien zelfs een geschikte technologiepartner te selecteren. Als ze van meet af aan betrokken zijn, kunnen ze gemakkelijker een solide basis en relaties opbouwen.
  2. Ten tweede halverwege het project: zodra de business analysts hun onderzoek hebben gedaan en er een technologiepartner gekozen is, wordt er een projectmanager ingeschakeld die de rest van het project in goede banen leidt. Hij of zij neemt de belangrijkste puzzelstukken en legt ze in elkaar. Die manier van werken kan nuttig zijn wanneer een bedrijf over enige technische expertise beschikt, maar hulp nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken.
  3. In het derde scenario wordt er pas een interim IT-projectmanager ingeschakeld wanneer het fout gaat. In dat geval vervangt de IT-projectmanager iemand anders, of geeft hij of zij het bedrijf advies en ondersteuning.

De sleutels tot succes

In elk van deze drie scenario's moeten interim IT-projectmanagers in staat zijn om snel de status van een project te beoordelen, en de projectteams aan te sturen en te begeleiden. De beste projectmanagers hebben dan ook een unieke set vaardigheden opgebouwd: ze handelen daadkrachtig, werken goed samen met anderen en nemen hun verantwoordelijkheid.

Ze moeten ook geduldig zijn. Ze werken vaak samen met meerdere afdelingen, dus het vermogen om invloed uit te oefenen, goed te communiceren en steun te krijgen, is belangrijk. Om te kunnen omgaan met al die verschillende visies en persoonlijkheden, moeten ze ook over een stevige portie emotionele intelligentie beschikken. En aangezien ze vaak voor beperkte periodes bij een bedrijf werken, zijn aanpassingsvermogen en flexibiliteit eveneens essentieel.

Het zijn vaak bedrijfsanalisten die de stap zetten naar projectmanagement. Gaandeweg kunnen ze zich bijscholen, technische certificeringen behalen en hun soft skills aanscherpen door samen te werken met anderen. We zien ook steeds vaker business-projectmanagers met een achtergrond in projectcoördinatie, maar er is meer vraag naar mensen met technische vaardigheden.

Een proactieve aanpak

Interim IT-projectmanagers zijn leiders die digitale transformatieprojecten tot een goed einde brengen en vaak ook cybersecurityprojecten aankunnen. Voor bedrijven die zich voorbereiden op de toekomst, zijn hun vaardigheden dus van onschatbare waarde.

In het ideale scenario schakelen bedrijven hulp in vanaf het begin, zodat het project correct opgezet en uitgevoerd wordt, of halverwege, wanneer de basis al gelegd is. Uiteraard is het ook mogelijk om een project in een latere fase recht te trekken – recente ervaring leert dat dit vaak gebeurt – maar als bedrijven proactief te werk gaan, zullen ze sterker overtuigd zijn van hun vermogen om veranderingen door te voeren en te verwezenlijken.

 

Tom Ward, Director bij Robert Half, heeft meer dan 10 jaar ervaring en is verantwoordelijk voor de technologische activiteiten van Robert Half in Melbourne, zowel voor vaste als tijdelijke rekruteringsoplossingen.

Op zoek naar het ideale IT-profiel voor uw organisatie?

Neem contact met ons op om uw behoeften te bespreken en de ideale te vinden

Meer blogposts...