Wordt 2014 het jaar van de interim?

ma, 02/24/2014

Zal 2014 het jaar worden van de interim? Met de invoering van het eenheidsstatuut op 1 januari hebben de proefperiode en opzegtermijnen enkele wijzigingen ondergaan. De impact op de arbeidsmarkt heeft zich al doen voelen: volgens de federatie van de sector Federgon1 is het aantal werknemers met een tijdelijk contract sinds de invoering van deze maatregel zienderogen toegenomen.

Na een moeilijke economische periode, bevinden de bedrijven zich vandaag in een kentering fase waarbij ze projecten en investeringen niet langer kunnen blijven uitstellen. Vele bedrijven die nieuwe groei-initiatieven en projecten uitgesteld hebben wegens de economische crisis, beginnen ze in toenemende mate te implementeren. Om deze bijkomende initiatieven te ondersteunen hebben ze dan ook gekwalificeerd personeel nodig. Ondanks het optimisme en positieve aanwerving vooruitzichten  zijn er toch bedrijven die behoedzaam blijven om te investeren in permanent personeel. Daarom doen organisaties dikwijls beroep op tijdelijke werkkrachten om de werklast op te vangen tot er opnieuw budget vrijkomt om vaste werkkrachten aan te nemen.

Volgens een onafhankelijk onderzoek van Robert Half² stelt bijna drie vierde (74%) van de CFO’s en financieel directeurs meer vertrouwen te hebben in het groeipotentieel van het eigen bedrijf. Dit percentage daalt echter in vergelijking met een jaar geleden (84%). Dit optimisme wordt echter niet helemaal gereflecteerd in het vertrouwen van HR-managers ten aanzien van de groeivooruitzichten van het eigen bedrijf. Hoewel 69% stelt meer vertrouwen te hebben in het groeipotentieel van het eigen bedrijf, daalt dit percentage vergeleken met een jaar geleden (78%).

Deze studie geeft ook aan dat 15% van de financieel verantwoordelijken en 18% van de HR-managers van mening zijn dat er geen vrijgekomen posities zullen ingevuld worden en geen nieuwe posities zullen ontwikkeld worden. Daarnaast stelt ook een zeer kleine minderheid van de financieel verantwoordelijken (4%) en HR-managers (2%) dat het aantal posities voor permanente professionals zal verminderen tijdens de eerste helft van 2014.

Maj Buyst, Director Accountemps en OfficeTeam: “Omdat bedrijven vandaag voorzichtiger zijn bij het investeren in permanente werknemers, maar tegelijkertijd ook niet willen inboeten aan productiviteit, doen organisaties dikwijls beroep op tijdelijke werkkrachten om de werklast op te vangen tot er opnieuw budget vrijkomt om vaste werkkrachten aan te nemen. Deze tewerkstellingsvorm laat ook een evaluatieperiode toe voor de verschillende partijen: indien de samenwerking goed verlopen is en indien het budget het toelaat, kan de tijdelijke opdracht op termijn voor vele kandidaten leiden tot een vaste job. Het aannemen van tijdelijk personeel is met andere woorden niet alleen kostefficiënt, maar biedt ook de nodige flexibiliteit voor bedrijven en kandidaten.”

Tijdelijke medewerkers vormen een vaste waarde binnen Belgische finance- en accountingafdelingen: Twee derde (66%) van de Belgische bedrijven geeft aan te werken met tijdelijke personeelsleden binnen de finance- en accountingafdeling. 3

Bijna één vierde (24%) geeft aan dat dit aantal gestegen is. Bedrijfsverbetering, inventarisplanning en rapportering (26%); algemene accounting operations (22%); en informatietechnologie (22%) zijn de drie voornaamste functionele domeinen binnen finance en accounting waar er plannen zijn om tijdelijke werknemers aan te nemen.

“Deze resultaten geven aan dat tijdelijke werknemers niet alleen aangeworven worden om de continuïteit van de bedrijfsproductiviteit te garanderen of te verbeteren zoals bij de afwezigheid van permanente werknemers. Daarnaast zoeken bedrijven geregeld naar een specifieke expertise om bepaalde financiële en boekhoudkundige noden in te vullen. Tijdelijk personeel laat organisaties dus ook toe om nieuwe of gespecialiseerde vaardigheden binnen de organisatie te introduceren,” aldus Maj Buyst.

 

Nota aan de redactie

 

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 345 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke, permanente en interim-managementopdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), human resources, administratie en juridische materies. Robert Half staat garant voor een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. Meer info op roberthalf.be  

 

Volg Robert Half via: Twitter - Facebook - Youtube

Document: Interim heeft de wind in de zeilen

Deze pagina delen