Vrouwen naar de financiële top

zo, 03/02/2014

Internationale Vrouwendag op 8 maart

  • 59%  van de Belgische CFO’s en financieel directeurs is van mening dat, in vergelijking met 10 jaar geleden, vrouwen meer kansen hebben om hoger op te klimmen in de rangorde binnen finance en accounting
  • 91% vindt dat vrouwen door hun toegenomen kansen om op te klimmen binnen finance en accounting ook sneller kans maken op een aanstelling als Chief Executive van een bedrijf
  • 93% vindt dat vrouwen door hun toegenomen kansen om op te klimmen binnen finance en accounting ook sneller kans maken op een aanstelling in de raad van bestuur
  • Dit is ook een algemene trend: 81% geeft aan dat een achtergrond in finance en accounting iemands kansen verhoogt op een aanstelling in de raad van bestuur en als Chief Executive van een bedrijf

Brussel, 8 maart 2014 – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Naar aanleiding van deze gebeurtenis, voerde Robert Half, het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf, een wereldwijd onafhankelijk onderzoek uit over de groeikansen van vrouwen binnen het financieel departement en naar een aanstelling in de raad van bestuur en als Chief Executive van een bedrijf. In België werden 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs bevraagd.

Vrouwen naar de financiële top

Uit het onderzoek blijkt dat, in vergelijking met tien jaar geleden, vrouwen met een financiële achtergrond meer kansen krijgen om carrière te maken binnen finance en accounting. Bijna zes op tien (59%) van de ondervraagde CFO’s en financieel directeurs geven namelijk aan dat vrouwen enigszins (46%) of aanzienlijk (13%) meer kans maken om te klimmen in de rangorde binnen finance en accounting. Slechts 32% ziet weinig evolutie in vergelijking met een decennium geleden en een kleine minderheid geeft aan dat de kansen enigszins (7%) of aanzienlijk (3%) verminderd zijn.

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Belux zegt hier het volgende over: “Ook al bevestigen verschillende onderzoeken dat er nog steeds een loopbaankloof bestaat tussen mannen en vrouwen op de werkvloer, toch zijn de kansen van vrouwen om op te klimmen binnen het bedrijf significant toegenomen doorheen de jaren. Vrouwen die hun verwezenlijkingen kenbaar maken en zich duidelijk profileren binnen het bedrijf hebben nu eenmaal een grotere kans om gepromoveerd te worden. Het is echter niet enkel belangrijk om kansen te zien, we dienen ze ook te grijpen.”

België, mee met de Europese trend

België volgt hiermee een trend die in andere Europese landen ook voelbaar is.  Terwijl in Zwitserland en Duitsland respectievelijk 69% en 66% van de CFO’s en financieel directeurs aangeeft dat vrouwen, in vergelijking met tien jaar geleden, meer kansen krijgen om binnen het financieel departement door te groeien, zakt dit percentage tot 51% in Frankrijk en Italië; en zelfs tot 50% in Nederland. Oostenrijk (61%) en het Verenigd Koninkrijk (59%) hebben een gelijkaardig resultaat als België.

Toch is Europa, met gemiddeld 57% die stelt dat de kansen voor vrouwen om op te klimmen binnen finance en accounting gestegen zijn, geen voorloper in deze context. In Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland) geeft gemiddeld 76% van de financieel verantwoordelijken aan dat vrouwen meer kansen krijgen om carrière te maken in dit functiedomein. Dit percentage stijgt tot 78% in Zuid-Amerika (Chili en Brazilië) en zelfs tot 80% in Azië (China, Japan, Hong Kong en Singapore).

Een financiële achtergrond is goud waard om door te groeien binnen het bedrijf

Een financiële achtergrond verhoogt daarnaast ook de kansen van vrouwen om door te groeien binnen het bedrijf. De overgrote meerderheid van de respondenten was het er namelijk over eens dat dankzij een financiële achtergrond vrouwen ook sneller kans maken op een aanstelling in de raad van bestuur  (93%) en als Chief Executive van een bedrijf (91%). Dit is tevens een algemene trend die van toepassing is op zowel mannen als vrouwen. Meer dan acht op tien (81%) financieel verantwoordelijken stellen dat een achtergrond in finance en accounting iemands kansen verhoogt op zowel een aanstelling in de raad van bestuur als Chief Executive van een bedrijf.

“De economisch turbulente periode heeft des te meer aangeduid dat een financiële achtergrond of inzicht in financiële strategieën nog belangrijker geworden zijn voor bedrijven. Omdat in een raad van bestuur vaak de klemtoon ligt op strategische toekomstplannen en de financiële haalbaarheid er van, kiezen veel bedrijfsleiders voor bestuursleden en bedrijfsleiders die deze financiële taal ook spreken,” aldus Frédérique Bruggeman.

Nota aan de redactie

Over het onderzoek

Het onderzoek is een initiatief van Robert Half en werd uitgevoerd tussen december 2013 en  januari 2014 in alle anonimiteit door Market Probe, een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij 200 CFO’s en financieel directeurs over heel België. Dit halfjaarlijks onderzoek maakt deel uit van de internationale workplace survey waarbij meer dan 2500 CFO’s en financieel directeurs bevraagd werden in in België, Australië, Brazilië, Chili, China, Dubai, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De workplace survey is een enquête over job trends, talentmanagement en trends op de werkvloer.

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 345 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke, permanente en interim-managementopdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), human resources, administratie en juridische materies. Robert Half staat garant voor een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. Meer info op roberthalf.be  

Volg Robert Half via: Twitter - Facebook - Youtube

Document: Vrouwen naar de financiële top

Deze pagina delen