Volgens financiële professionals is de werkdruk de afgelopen drie jaar toegenomen

ma, 09/08/2014
  • 47% van de Belgische financiële medewerkers vindt dat de werkdruk gestegen is in vergelijking met drie jaar geleden
  • Slechts 14% presteert nooit overuren
  • 27% krijgt geen compensatie voor gepresteerde overuren

Brussel, 9 september  2014 – Bijna negen op de tien (86%) van de Belgische finance en accounting professionals presteren overuren. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half liet uitvoeren onder 321 Belgische financiële professionals.

Werkdruk bij financiële professionals

Bijna de helft (47%) van de financiële professionals zegt dat de werkdruk de afgelopen jaren is toegenomen. Slechts 4% zegt dat de werkdruk niet toenam. De gestegen werkdruk vertaalt zich doorgaans in extra werkuren. Zo zegt 13% dat ze gemiddeld elke dag langer werken.

De werkdruk loopt vooral hoog op in de periode van de jaarafsluiting. De meerderheid (45%) zegt op dat moment de grootste stress te ervaren. De werkdruk als gevolg van de dagdagelijkse taken staat met 41% op de tweede plaats, maar ook nieuwe projecten (33%) zorgen voor een verhoogde dosis stress.

De meeste bedrijven komen hun medewerkers hierin wel tegemoet en zorgen voor een compensatie voor de overuren die gepresteerd worden. Een derde (33%) krijgt voor de overuren extra vrije tijd. Meer dan een kwart (27%) krijgt geen extra compensatie voor de geleverde overuren.

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Belux: “Overuren komen vaak voor op de werkvloer. Ze worden in de meeste gevallen wel gecompenseerd, maar niet alle functies vallen onder de arbeidsduurbepalingen. Het is belangrijk dat elke medewerker op de hoogte is van het bedrijfsbeleid omtrent arbeidsduur. Op piekmomenten nemen bedrijven vaak tijdelijke financiële professionals aan om de werkdruk niet te hoog te laten oplopen.”

Nota aan de redactie

Over het onderzoek

Deze studie is ontwikkeld door Robert Half en door een onafhankelijk marktonderzoeksbureau uitgevoerd in juni 2014. Het onderzoek is gebaseerd op een enquête onder 321 Belgische financiële professionals.

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 340 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke, permanente en interim-managementopdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), IT, administratie en juridische materies. Robert Half staat garant voor een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. Meer info op roberthalf.be  

Volg Robert Half  via :

Twitter - Facebook - Youtube

Document: Volgens financiële professionals is de werkdruk de afgelopen drie jaar toegenomen

Deze pagina delen