Robert Half Legal lanceert zijn eerste Salarisoverzicht voor juridische professionals

ma, 03/18/2013
  • Aanhoudende vraag naar gespecialiseerde juridische professionals
  • Fiscalist, compliance specialist en juridisch assistent (corporate paralegal) zijn veelgevraagde posities
  • Hooggekwalificeerde juristen hebben een goede onderhandelingspositie

Brussel, 19 maart 2013 – Robert Half Legal, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in de tewerkstelling van juridische profielen, lanceert zijn eerste Juridische Salarisoverzicht. Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van de gangbare salarisvorken, extralegale voordelen en veelgevraagde functies en vaardigheden voor interne en zelfstandige juristen in de markt van vandaag.

De jobmarkt is competitief en deze trend zal zich naar verwachting de komende maanden voortzetten. Hoewel het aanwervingsklimaat gekenmerkt wordt door voorzichtigheid maken ondernemingen strategische rekruteringskeuzes. Ze zijn op zoek naar juridische topkandidaten die over alle of minstens de meeste gevraagde vaardigheden beschikken en op een zeer korte termijn een significante bijdrage kunnen leveren aan de bedrijfsproductiviteit.

Joël Poilvache, Director bij Robert Half legt uit: “Ondanks de economisch onzekere tijden werven bedrijven nog steeds juridische professionals aan. De verwachtingen naar de kandidaten toe liggen evenwel hoog. Behalve over de technische competenties, zoals een uitgebreide kennis van het specifieke rechtsgebied, meertaligheid en enkele jaren ervaring, liefst in een internationale omgeving, moeten juridische professionals ook beschikken over de nodige ‘soft skills’.  Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden en een integere ingesteldheid, in combinatie met een uitstekend zakelijk inzicht, zijn veelgevraagde ‘soft skills’ voor juridische professionals.”

Veelgevraagde profielen die een loonstijging laten zien

Juridische functies waar veel vraag naar is, zijn die van fiscalist, compliance specialist en juridisch assistent (corporate paralegal).

Fiscalisten: Als gevolg van de toenemende regelgeving en een economisch klimaat gericht op kostenbesparing is er een groeiende behoefte aan ervaren belastingsexperts die de fiscale situatie van een bedrijf accuraat kunnen analyseren. Kandidaten met uitgebreide ervaring in het nationale, en soms internationale, belastingrecht en sterke financiële, technische en communicatieve vaardigheden zijn veelgevraagd.

Compliance specialisten: Omwille van de verhoogde focus op interne controles en het creëren van volledige transparantie zoeken organisaties naar compliance specialisten die over een juridische achtergrond beschikken en daardoor kunnen verzekeren dat het bedrijf gevrijwaard wordt van boetes en rechtszaken.

Juridische assistenten (corporate paralegels): Door de eisen ten aanzien van corporate housekeeping en contractbeheer is er tegenwoordig meer vraag naar interne juridische professionals met een Bachelordiploma. Bedrijven zijn dan ook op zoek naar drietalige juridische assistenten die over een grondige kennis beschikken van het overeenkomsten- en vennootschapsrecht, en accuraat te werk gaan.

“Kandidaten die over veelgevraagde competenties en expertise beschikken, bevinden zich vaak in een goede onderhandelingspositie. Bedrijven zijn namelijk regelmatig bereid om deze hooggekwalificeerde kandidaten een hoger loon aan te bieden. Dit verklaart tevens waarom deze posities een hogere loonsstijging laten zien ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast ontvangen juridische topkandidaten in gespecialiseerde beroepen vaak meerdere jobaanbiedingen van concurrerende ondernemingen,” aldus Joël Poilvache.

Sectoren en regio’s waar salarissen doorgaans hoger liggen

Verloning is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ervaringsniveau, de vaardigheden van de medewerker en de organisatie zelf. Grote bedrijven of multinationals betalen doorgaans hogere lonen uit dan kleine en middelgrote ondernemingen. Ook in sectoren die zich richten op nieuwe technologieën, gezondheidszorg, telecommunicatie en de farmaceutische industrie liggen de lonen vaak hoger dan in andere sectoren. Naast de sector kan ook de regio een invloed hebben op het salaris. Juridische experts die in en rondom Brussel en Antwerpen werken, hebben meer kans hebben op een hoger salaris dan medewerkers in andere steden. Dit vanwege de geconcentreerde aanwezigheid van (grotere) bedrijven.

###

Nota aan de redactie

 

Over het Salarisoverzicht

Het ‘Juridische Salarisoverzicht 2013’ van Robert Half Legal biedt een uitgebreid overzicht van de gangbare salarisvorken en extralegale voordelen voor juridische professionals op de Belgische markt. De resultaten van het ‘Juridische Salarisoverzicht 2013’ van Robert Half Legal zijn gebaseerd op een uitgebreide analyse van de ingevulde vacatures en sollicitatiegesprekken, en ervaring van senior aanwervingsmanagers en consultants van Robert Half Legal.

Klik hier om het volledige rapport "2013 Legal Salary Overview Belgium" te lezen.

Over Robert Half

Robert Half, dat tot de S&P 500 behoort, is het eerste en grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 350 filialen waarvan 11 gelegen in België. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke en permanente opdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), interim-management, human resources, administratie en juridische materies. Robert Half staat garant voor een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. Meer info op roberthalf.be 

Document: Salarisoverzicht voor juridische professionals

Deze pagina delen